Stiri Recente

Ziua a doua a CN de seniori de la Pitești: Duel spectaculos la lungime între Florentina Iusco și Alina Rotaru

Chiar dacă Daniela Stanciu a reușit, la capătul unui concurs de excepție, să-și câștige pașaportul pentru JO de la Tokyo la săritura în înălțime (1,96 m), stelista antrenată de Oana Pantelimon producând o surpriză de zile mari, capul de afiș anunțat al celei de-a zile a Naționalelor rezervate seniorilor, l-a reprezentat lupta între două săritoare în lungime.

Deja calificate pentru marea competitițe din „țara soarelui răsare”: Florentina Iușco (CN Sp. Cetate Deva, antrenor Nicolae Alexe) și Alina Rotaru (CSM București, antrenor Mihai Corucle). Și aceasta pentru că, până acum, duelul dintre ele s-a purtat la distanță, fiecare concurând în competiții diferite, la mii de kilometrii distanță. Este motivul pentru care toți iubitorii atletismului neaoș așteptau confruntarea „față în față”! Și chiar au avut ce să savureze! Un spectacol sportiv desăvârșit, o luptă superbă, tranșată în final în favoarea medaliatei cu bronz la recent disputatele Jocuri Mondiale Universitare, adică Florentina Iușco. Mai précis, Flori a izbutit să-și îmbunătățească cea mai bună performanță personală, 6,92 m, câștigând, astfel, primul ei titlu național la seniori în aer liber. În timp ce rivala ei, Alina Rotaru, a fost detronată în ierarhia internă, trebuind, de această dată, să se mulțumească cu poziția secundă (6,75 m). Rezultate de top mondial!

Altă surpriză de proporții a furnizat-o, în proba similară masculină, Gabriel Bitan (CSM Onești, antrenor Cornel Grigore) impunându-se cu o săritură care a măsurat 7,96 m!

Și pentru că în prima zi a competiției naționale nu ne-am putut bucura de prezența Caudiei Bobocea (Steaua București, antrenor Valentin Anghel) la startul cursei de 1500 m, probă în care, recent, a obținut calificarea pentru Tokyo, miercuri s-a impus la 800 m, cu un timp notabil: 2:02,90.

GALERIE FOTO completă din ziua a doua a Campionatelor Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești puteți vedea AICI.