Stiri Recente

Zile de foc la Naționalele de tineret

Ieri și astăzi (14-15 iunie 2019), pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Pitești, s-a desfășurat finala Campionatului Național rezervat tineretului (ediția a 38-a), la care s-a adăugat și cea pentru probele combinate, la aceeași categorie de vârstă (U23). Căldura sufocantă, situație care a determinat și decalarea cu o oră a celor două reuniuni de după-amiază, a fost o adevărată piatră de încercare pentru mai mulți atleți.

Cu toate acestea, rezultatele de top și-au făcut și de această dată apariția, câțiva concurenți reușind chiar să-și câștige dreptul de participare la marile competiții internaționale care bat la ușă. Este cazul lui Robert Cristian Breahnă (CS Olimpia-CS Rapid) care s-a impus în finala de la 100 m în 10,54, record național de juniori 1 egalat! Tot o performanță de zile mari a reușit și Samuel Andreas Bucșă (CS Dinamo-CSM Călărași) cu un spectaculos 7,95 m la lungime (PB). Și el tot junior 1!

Marina Baboi (SCM Gloria Buzău) s-a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la 100 m (11,69) și la 200 m (23,88). De consemnat, totodată, că Georgiana Aniței (SCM Bacău-CSM București) a câștigat medalia de aur la triplusalt, cu 13,47 m. Au cucerit, de asemenea, titlul național Iulia Banaga (CSM Onești – 59,70) la 400 mg, Adela Stanciu (CSM București – 62,22 m), la aruncarea ciocanului, Alexandru Novac (CSM București – 75,62 m), la suliță, ca și Rareș Toader (CSM Ploiești – 19,48 m) la greutate. Toate rezultatele le găsiți pe site-ul FRA, în secțiunea „Rezultate live”.