Stiri Recente

Unică în România. Exclusiv pentru atletism! Arena din Craiova a fost inaugurată azi! Ea va purta numele lui Nicolae Mărășescu!

Cel mai modern stadion din România rezervat exclusiv atletismului, care va purta numele regretatului Nicolae Mărășescu, a fost inaugurat astăzi, la Craiova. Investiția s-a ridicat la peste 46.500.000 lei, stadionul fiind acreditat pentru organizarea competițiilor europene categoria World Athletics (IAAF) II.

La eveniment au participat oficialități de prim rang ale municipiului Craiova, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, președintele COSR, Mihai Covaliu, și mari campioni ai atletismului românesc: Gabriela Szabo, Doina Melinte, Maricia Puică, Paula Ivan, Violeta Beclea Szekely, Cristeana Cojocaru, Natalia Andrei, Ilie Floroiu și Marian Oprea.
Evenimentul de inaugurare, unul cu o mare încărcătură emoțională, este un mare pas înainte pentru sportul românesc, dar mai ales pentru atletismul din țara noastră, care beneficiază acum de o arena ultra-modernă pentru competiții și antrenamente.

Declarații ale câtorva dintre personalitățile prezente la acest eveniment:
Mihail Genoiu (primar Craiova): “Sunt onorat că am alături mari campioni ai atletismului românesc, oameni care au adus glorie acestei țări prin performanțele extraordinare reușite de-a lungul anilor. Inaugurăm această arenă exact la 66 de ani de la prima participare a României la un Campionat European de Atletism. Acest stadion este acreditat pentru organizarea competițiilor europene categoria World Athletics II, dar de el vor putea beneficia, în mod gratuit, toți copii care doresc să practice atletismul sau să facă mișcare. Vreau să spun că stadionul va puta numele regretatului Nicolae Mărășescu”.

Florin Florea (președinte FR Atletism): “Această arenă este exact ceea ce atletismul românesc are nevoie. Stadionul de atletism din Craiova este un bun exemplu pentru celelalte comunități locale, care trebuie să construiască baze sportive atât pentru marea performanță, dar și pentru sportul de masă. Deva, Buzău și Oradea au pornit construcția de piste de atletism, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Imediat după această inaugurare vom discuta cu factorii locali pentru a organiza competiții naționale și internaționale pe această arenă. Felicitări, domnule primar, felicitări tuturor celor care au contribuit la construirea stadionului de atletism”.

Mihai Covaliu (președinte COSR): “Este o plăcere deosebită să fiu prezent astăzi aici, alături de dumneavoastră, în orașul Craiova, cel care a dat mulți campioni sportului românesc. Acest oraș are o importanță aparte în economia sportului nostru. Aveți un stadion minunat, aveți o sală polivalentă superbă, iar acum aveți o arenă de atletism extraordinar. Felicitări tuturor celor care au pus umărul la ridicarea stadionului pe care-l inaugurăm azi. Sunt sigur că aici se vor forma mulți viitori campioni.”

Date tehnice ale Stadionului “Nicolae Mărășescu
– Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5.000 de locuri pentru spectatori (aprox. 5015) și dotări pentru sportivi, arbitri, media etc, necesare desfășurării unor întreceri omologate;
– Copertină montată deasupra corpurilor B și C;
– Instalație de nocturnă pentru terenul de competiție și pentru cel de încălzire, teren dotat cu o pistă semicirculară, amplasat în spatele tribunei oficiale a Stadionului „Ion Oblemenco”;
– Echipament de pistă ultramodern ( block – start, garduri, cronometraj electronic etc);
– Pistă de alergare standard (400 m) cu  8 culoare și o groapă cu apă pentru proba de 3.000 m obstacole;
– Câte două sectoare de săritură în înălțime, lungime/triplusalt, prăjină;
– Câte un sector de aruncări disc/ciocan, greutate, suliță.

FOTO: Bogdan DĂNESCU