Stiri Recente

Trei succese românești la Serbia Open Indoor Meeeting

Capitala Serbiei, Belgrad, a găzduit miercuri seara, 24 februarie 2021, un puternic concurs de atletism în sală. Serbia Open Indoor Meeeting a reunit la start atleți de prim rang din Europa, iar printre ei s-au numărat și trei români: Andrea Miklos (400 m), Anamaria Nesteriuc (60 m garduri) și Robert Parge (400 m).

Ultima repetiție înaintea Campionatului European de atletism în sală de la Torun (5-7 martie) a fost una extrem de reușită pentru cei trei sportivi români, care au reușit să câștige fiecare în parte proba la care au luat startul.

Andrea Miklos, al cincilea succes din 2021!

Legitimată la CSM București, Andrea Miklos a câștigat a cincea cursă din acest an. După succesele de la Viena, București, Gent și Istanbul, eleva pregătită de către Kanizsay Magdolna s-a impus miercuri seara și la Belgrad în proba de 400 m cu timpul de 52,54 secunde. La final, sportive în vârstă de 21 de ani a declarat următoarele pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism: “A fost o cursă bună, sunt mulțumită de rezultat. Această cursă a fost ultima înainte de Europene. A fost un test foarte bun pentru ceea ce va urma. Aștept cu nerăbdare Europenele de la Torun și sper la un rezultat bun acolo”.

Anamaria Nesteriuc, același timp ca și la Istanbul

Evoluții constant bune în aces sezon de sală are și Anamaria Nesteriuc. Sportiva legitimată la clubul Steaua București a reușit să se impună miercuri seara și la Belgrad în proba de 60 m garduri. La Serbia Open Indoor Meeeting, eleva antrenoarei Doinița Nesteriuc a terminat cursa cu timpul de 8,19 secunde, la fel ca și la Campionatul Balcanic de la Istanbul, din 20 februarie, când a cucerit medalia de aur. În afară de Belgrad, în 2021, Anamaria s-a mai impus la Campionatele Naționale de la București (8,14) și la Campionatul Balcanic de la Istanbul (8,19).
“Am avut un start prost, dar am revenit pe a doua parte a cursei și am reușit sa câștig. Per total, sunt mulțumită de rezultat. A fost o verificare bună înainte de concursul de obiectiv din acest sezon – Campionatul European”, a declarat Anamaria pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Robert Parge: “Un rezultat de moral înainte de Europene!”

Robert Parge merge și el foarte bine în 2021. Sportivul antrenoarei Kanizsay Magdolna s-a impus în proba de 400 m de la Belgrad, cu 47,39 secunde, al doilea cel mai bun timp al său din acest an. “Mă bucur pentru această victorie. Mi-am luat o oarecare revansă după seria pierdută la Campionatul Balcanic, când am alergat cu aceeași concurenți. Este o victorie și un rezultat bun, de moral, fiind ultima competiție înainte de Campionatul European de la Torun. Astept cu nerăbdare concursul din Polonia, care cred că va fi unul pe cinste”,  a declarat atletul legitimat la CSM București. În 2021, Robert s-a mai impus în concursurile de la Mondeville (47,87) și București (48,38).

Reamintim faptul că în 2022 la Belgrad vor avea loc Campionatele Mondiale de atletism în sală pentru seniori.