Stiri Recente

Preşedintele FRA: „Trebuie să rămânem puternici şi optimişti”

Cuvânt către comunitatea de atletism din România:

„Trebuie să rămânem puternici şi optimişti”

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism este convins că, deşi traversăm o perioadă dificilă, atletismul va găsi modalităţi de a rămâne puternic în România.

„În aceste momente dificile pentru toată lumea, aş dori să adresez un scurt mesaj către comunitatea atletismului din România:

Trecem printr-o perioadă care ne redefineşte total viaţa şi activitatea. Nimic din ceea ce consideram „normal” nu mai este astăzi la fel, iar activitatea noastră zilnică, de pe stadioane, piste de atletism, cărări de munte şi săli de antrenament este redusă la minimum.

Sunt alături, îi susţin şi îi încurajez astăzi pe toţi cei care definesc atletismul în România: speranţele noastre olimpice, atleţii de înaltă performanţă, copiii care debutează în competiţiile de atletism, antrenori, instructori sportivi; directori de club, medici sportivi, personal tehnic şi voluntari în competiţiile de atletism.

Coronovirusul a schimbat complet realitatea în care trăim, însă vă îndemn ca acest lucru să nu ne îngroape visurile. Am încredere în puterea şi pasiunea tuturor şi cred că putem găsi, chiar şi în aceste condiţii, mijloace de a merge mai departe.

Vreau să le mulțumesc tuturor atleților, antrenorilor, profesorilor și managerilor de club care au înțeles  situația dificila prin care trecem și s-au adaptat într-un mod creator și profesionist la noile condiții de antrenament.

Vă îndemn pe toţi să încercaţi să vă continuaţi pregătirea şi antrenamentele individuale, bineînţeles respectând normele de protecţie şi izolare socială impuse de ordonanţele militare în vigoare (pot fi consultate şi pe site-ul www.fra.ro).

Din partea forurilor internaţionale avem în acest moment o serie de decizii care ne creionează un orizont de aşteptare pe care le putem lua în calcul pentru elaborarea planurilor individuale de pregătire.

–           Jocurile Olimpice au deja o dată certă de desfăşuare şi se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8  august  2021, iar Campionatele Europene de Atletism, cea mai mare competiţie mondială de atletism, nu este amânată.

–           Momentan, Campionatele Europene de Atletism din Franţa rămân în calendarul competiţional (25 – 30 august 2020) şi sperăm cu toţii să vedem în luna august a acestui an prima competiţie majoră care se va desfăşura după temporizarea pandemiei de coronavirus. Rămâne să aşteptăm decizia finală a Federaţiei Europene de Atletism care va lua în calcul toate aspectele şi se va pronunţa în maxim cinci săptămâni.

Aşa cum au spus membri importanţi ai Comisiei Atleţilor şi managementului Europen Athletics este important să păstrăm această dată pentru a da atleţilor un scop pentru acest sezon şi a le încuraja speranţele!

–           Pentru toate celelalte competiţii amânate/ anulate vă rog să verificaţi periodic site-ul fra.ro unde vă vom ţine la curent cu toate deciziile majore.

Doresc ca în final să vă încurajez pe toţi să ne păstrăm visul de a participa în a doua parte a anului la competiţii în aer liber, să ne gândim la bucuria pe care o vom simţi când vom fi din nou alături de prieteni şi vom concura pentru a celebra atletismul!

Trebuie să rămânem puternici şi optimişti!”

Florin Florea – Preşedintele Federaţiei Române de Atletism