Stiri Recente

Surprize în finalele de la 60 m în ziua întâi a Campionatelor Naționale în sală pentru seniori și tineret

Sala “Ioan Soter” din București găzduiește vineri și sâmbătă, 28 și 29 februarie 2020, întrecerile Campionatelor Naționale de ateltism pentru seniori și tineret. Prima zi a programat probe extrem de spectaculoase, iar publicul care a umplut sala a asistat la surprize plăcute.

Finalele de 60 m plat nu au ieșit din tipar nici în 2020 și s-au încheiat cu rezultate puțin scontate. La masculin, podiumul a fost în totalitate ocupat de sportivi de la CSM Onești. Marius Țone (6,81), Alexandru Iconaru (6,82) și Marian Tănase (6,87) au monopolizat podiumul acestei probe în 2020. La feminin, a surprins plăcut succesul Cameliei Gal. Sportiva de la CSU Cluj Napoca a terminat proba cu timpul de 7,32, devansându-le pe Marina Baboi (CSM Buzău) – 7,40 și pe Maria Mihalache (CS Olimpia) – 7,51.

Probele de înălțime au revenit favoriților. Dinamovistul Mihai Donisan s-a impus la masculin cu o săritură de 2,15, în timp ce la feminin stelista Daniela Stanciu și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur. Sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara acestui an, Daniela s-a impus vineri seara cu o săritură de 1,81.

Adrian Garcea și Roxana Bîrcă au câștigat probele de 1.500 m. La masculin, Adrian Garcea (CS Pandurii) a terminat cursa cu timpul de 3:48.84. Pe podium au mai urcat Nicoale Coman (CSU Arad/CSM Craiova) și Andrei Ștefana (Steaua București).
La feminine, stelista Roxana Bîrcă (4:18.81), le-a devansat pe Florina Ștefana (Steaua București) și Claudia Prisecaru (CSM Focșani).

În proba de triplusalt feminin, Andreea Panțuroiu (CSM București) a căutat din nou baremul pentru Tokyo, dar săritura de 13,82 nu i-a adus decât un nou titlu de campioană. Pe locurile 2 și 3 au terminat Cristina Bujin (CS Farul/CS Rapid) și Carmen Toma (CS Rapid/CSM Craiova).

Seara s-a încheiat cu probele de 400 m masculin și feminin. Andreea Miklos (CSM București) a terminat prima la feminin, cu 53.82. Foarte aproape de ea a fost Camelia Gal – campioana de la 60 m – cu 53.92, iar pe trei s-a clasat Sanda Belgyan (CSU Cluj Napoca) – 56.13. La masculin, podiumul a arătat astfel: 1. Mihai Pîslaru (Steaua București) – 48.36, Vlad Dulcescu (Poli Iași) – 49.29 și Robert Parge (CSU Cluj Napoca) – 49.35.

Rezultatele complete ale primei zile le puteți vedea AICI.
Concursul continua sâmbătă, 29 februarie, iar programul poate fi văzut AICI.