Stiri Recente

Start al Campionatului Național de Maraton

Duminică (31 octombrie), va avea loc Campionatul Naţional de Maraton, rezervat seniorilor și tineretului (U23), competiție care se va desfășura în cadrul „Maratonului București”.  Se vor realiza clasamente la individual (masculin, feminin) și pe echipe, la ambele categorii de vârstă. Team-urile pot fi alcătuite din patru atleţi, dintre care vor puncta primii trei sosiți.

Startul se va da din Bd. Libertății, în dreptul Parcului Izvor. Pentru a asigura protecția împotriva Covid 19, coridorul de start este împărțit în sectoare, fiecare alergător având acces doar în sectorul alocat conform numărului de concurs. Accesul către aceste zone va fi permis începând cu ora 8:45, sosirea fiind în Piața Constituției. Timpul de închidere al cursei este după 3h30, la masculin și 4h00, la feminin.

Menționăm că această cursă reprezintă criteriu de calificare pentru Campionatele Mondiale de la anul, de la Oregon, pentru Europenele care se vor disputa tot la anul, la Munchen, ca și pentru Mondialele 40+ (Londra – 2022).

Având în vedere importanța evenimentului, i-am solicitat o declarație, în exclusivitate pentru site-ul FRA, Valeriei Răcilă van Groningen (director al Maratonului București): „Anii 2020 și 2021 ne-au adus tuturor provocări neașteptate și dificil de prevăzut. Cu toate acestea, au fost ani care ne-au întărit și ne-au oferit ocazia de a ne reinventa, redimensiona așteptările și de a regândi temeliile proiectelor viitoare. Începând cu anul 2008 – anul primei ediții a Maratonului București (desfășurat în actualul format), Bucharest RUNNING CLUB a avut o contribuție majoră la dezvoltarea sportului de masă, în general și a alergării stradale, în mod special. De la un singur eveniment organizat anual și 900 de participanți, am reușit, până la finalul anului 2019, organizarea a trei evenimente anual (Maratonul București, Semi-maratonul București, Bucharest Family & 10K), care au adunat peste 50.000 de participanți, copii și adulți, amatori și profesioniști, din peste 80 de țări. Mai mult, standardele de calitate a organizării și performanță ale evenimentelor,  le-au adus acestora recunoașterea internațională cuvenită – calitatea de membru AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor Stradale) și certificarea World Athletics Label. În toți acești ani, începând cu 2008, Federația Română de Atletism ne-a fost un partener constant, solid și de încredere. Desfășurarea Campionatelor Naționale de Maraton și a celor de Semi-maraton în cadrul evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB, argumentează pe deplin buna colaborare.”