Stiri Recente

Sportivi prezenți la Internaționalele României, ediția 65. Florentina Iușco, în fața unei noi provocări

Una dintre cele mai valoroase atlete din România din acest moment este săritoarea în lungime Florentina Marincu-Iușco. Legitimată la CN Sp Cetate Deva, acolo unde este pregătită de către Nicolae Alexe, Florentina face parte din grupul celor cinci atleți români care au deja biletele de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Câștigătoare a probei în ediția de anul trecut de la Cluj Napoca, cu o săritură de 6,87 metri, Florentina a reprezentat România și la Campionatele Mondiale în aer liber din 2019, de la Doha. Mai mult, sportiva de la Deva a cucerit în 2019 medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli (6,55 m) și, pe plan intern, s-a clasat pe locul întâi atât în Cupa României (6,70 m), cât și la Naționalele în aer liber de la Pitești (6,92 m).

Având în vedere situația la nivel mondială cauzată de pandemia de COVID-19, Florentina așteaptă cu nerăbdare să concureze la Cluj. Până acum, în 2020, în aer liber, sportiva pregătită de către Nicolae Alexe a concurat în Cupa României, unde s-a clasat pe locul 1 cu o săritură de 6,40 m.

FLORENTINA MARINCU-IUȘCO
Club: CN Sp Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Data nașterii: 08.04.1996
Probă: lungime
P.B. – 6,92 m
S.B. – 6,40 m