Stiri Recente

Seminar “Women Leaders in Athletics”

La Samokov, în Bulgaria, se desfăşoară între 4 şi 7 noiembrie seminarul Women Leaders in Athletics, organizat de Balkan Athletics – Asociaţia Balcanică a Federaţiilor din Atletism.

Seminarul se înscrie în linia deschisă de IAAF şi European Athletics de recunoaştere a rolului femeilor în dezvoltarea atletismului şi egalitatea de gen.

Timp de 3 zile, cele 30 de participante din 19 ţări au asistat la un program complex de prelegeri şi seminare susţinute de femei aflate în poziţii de conducere în organizaţii din atletism sau din mediul academic.

Au fost abordate subiecte legate de oportunităţile de dezvoltare profesională a femeilor, de obstacolele întâlnite de femeile lider, de oportunităţile legate de finanţare a activităţilor sportive şi alte subiecte legate de rolul femeilor în dezvoltarea atletismului.

La nivel global, este esenţială atragerea femeilor către poziţii de conducere unde să îşi aducă viziunea proprie asupra dezvoltării atletismului şi să poată influenţa în mod benefic toate aspectele fenomenului atletic.

De asemenea, participantelor le-a fost reamintit dezideratul Asociaţiei Internaţionale a Federaţiilor din Atletism, acela că în urma reformelor adoptate de Congresul IAAF la sfârșitul anului 2016, au fost incluse ținte minime de gen în constituția IAAF, pentru a se asigura că mai multe femei sunt reprezentate la toate nivelurile în domeniile de guvernare a sportului. În anii următori, această reprezentare trebuie să ajungă la un procent 50% femei în toate forurile superioare IAAF.

Cuvântul de deschidere al seminarului a aparţinut preşedintelui ABAF, Dobromir Karamarinov, care a subliniat importanţa leadership-ului feminin în mişcarea atletică şi participarea lor activă în decizii privind viitorul acestui sport. Dobromir Karamarinov a amintit şi de implicarea activă a preşedintelui Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea şi a salutat demersurile făcute de acesta în calitate de vicepreşedinte ABAF.

La seminar au participat din partea Federaţiei Române de Atletism Iulia Găinariu, preşedinta comisiei pentru atleţi în F.R.A. şi reprezentantă Young Leaders European Athletics şi Alina Laura Pazari, director de marketing F.R.A., care vor încerca să susţină femeile lider din structurile sportive din România prin know-how-ul primit în urma acestui seminar.