Stiri Recente

Șase săptămâni de atletism „pe pâine” în 2022!

La nivelul federațiilor naționale membre ale IAAF în ultimul timp s-au purtat discuții intense, pentru a găsi cea mai bună formulă a calendarului competițional în 2022. Și aceasta luând în calcul faptul că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021, din cauza pandemiei cu coronavirus, a determinat și alte reprogramări în lanț.

Consiliul Executiv al IAAF a luat, astfel, decizia ca Mondialele în aer liber ale seniorilor să se desfășoare la Eugene (Oregon) între 15-24 iulie 2022. Ținându-se cont și că peste doi ani vor avea loc încă două întreceri majore la această categorie de vârstă (Jocurile Cammonwealth – Birmingham; 27 iulie-7 august și Campionatele Europene multisport – Munchen; 15-21 august).

Credem că am găsit soluția ideală pentru ca atleții eligibili pentru Mondiale și Europene să poată concura și la Jocurile Cammonwealth, știut fiind că mai bine de 70 de federații naționale membre fac parte din această categorie, iar peste 50 sunt în EA”, a afirmat președintele Sebastian Coe, după care a precizat: „nu am ales ca cele trei evenimente sportive majore să se desfășoare spate în spate, dar acest lucru ne oferă prilejul unic de a promova atletismul pe întreg globul într-o perioadă de numai șase săptămâni”.

FOTO: runnersworld.com