Stiri Recente

România rămâne în Liga I a Campionatului European pe echipe!

O veste excelentă pentru atletismul românesc, dar și pentru sportul din țara noastră. România va evolua și în 2021 în Liga I a Campionatului European pe echipe, grupa a doua valorică.

La ediția din acest an a Campionatului European pe echipe Liga I, disputată la Sandnes (Norvegia), iar după două zile de concurs România s-a clasat pe locul 8, primul care duce în Liga a II-a a Campionatului European pe echipe, grupa a treia valorică, la foarte mica distanță de Irlanda, ocupanta locului 7.
Și cum este posibil să evoluăm și peste doi ani în grupa a doua valorică?

Președintele European Athletics, Svein Arne Hansen, a declarat recent, într-o conferință de presă, că Stadionul Dinamo din Minsk va găzdui în 2021 întrecerile Superligii Campionatului European pe echipe. Iar printre țările participante se va număra, evident, și gazda – Belarus, care în concursul de la Sanders a terminat pe locul doi, ratând promovarea în Superligă în favoarea Portugaliei.

Așadar, de locul eliberat de Belarus în Liga I a Campionatului European pe echipe va profita România, clasată pe 8 la finalul întrecerii din Norvegia.
“Am afirmat în repetate rânduri că în urma lucrărilor de modernizare, Arena Dinamo din Minsk a devenit unul dintre cele mai bune stadioane de atletism din Europa. Prin urmare, European Athletics a decis să acorde Federației de Atletism din Belarus dreptul de a organiza Superliga Campionatului European pe echipe din 2021”, a declarat Svein Arne Hansen.