Stiri Recente

România în calendarul competiţiilor European Athletics

Federaţia Română de Atletism a înscris cu succes în calendarul European Athletics competiţia Campionatele Internaţionale de Atletism ale României 2020. Cererea FRA de organizare a unei competiţii cu un statut de European Athletics Permit a fost aprobată astăzi, competiţia Campionatele Internaţionalele de Atletism ale României fiind inclusă în calendarul oficial European Athletics.

 „Listarea celei mai longevive competiţii continentale în calendarul întâlnirilor atletice europene este semn de normalitate şi un pas înainte către organizarea de competiţii de un nivel din ce în ce mai înalt. Aşa cum am promis la începutul acestui mandat, am făcut demersurile pentru organizarea unui grand prix de atletism în România.  Am primit acceptul European Athletics ca Internaţionalele de Atletism ale României să primească statutul de Area Permit Meeting, urmând ca în anul următor să depunem cererea de trecere la categoria Bronze Level.” Florin Florea – preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Listarea competiţiei de la Cluj în calendarul oficial European Athletics impune Federaţiei Române de Atletism să organizeze o competiţie de nivel european cu standarde ridicate din punct de vedere al condiţiilor tehnice, organizării, promovării şi nivelului competiţional.

Vă reamintim că “Internaţionale” de Atletism ale României ajung anul viitor la a 65-a ediţie, marcând o vârstă venerabilă a celei mai vechi competiţii continentale, încă în desfăşurare.

În decursul anilor, la întreceri au luat parte atleţi şi atlete din 60 de ţări, reprezentante ale tuturor continentelor lumii. Cele mai multe națiuni (câte 22), au participat la ediţiile din 1968 şi 1969. În anul 1956, au concurat sportivi din 21 de ţări, iar în 1957 şi 1963 din câte 20. Ediţiile cu participările cele mai restrânse au fost în anii 2009, 2010 (două ţǎri), 1952 (trei ţări), 1948 şi 1993 (ambele cu patru ţări) şi 1949 (cinci ţări).