Stiri Recente

Rezultatele Grad Prix-ului de aruncări de la Arad – Cupa Ziridava

Stadionul „Gloria” din Arad a găzduit sâmbătă, 15 mai 2021, un interesant concurs de aruncări open. Intitulată Cupa Ziridava, competiția a adunat la start tot ceea ce are mai bun atletismul românesc, în probele de aruncări, iar spectacolul a fost unul pe măsură.

La suliță masculin seniori, Alexandru Novac a avut două aruncări valide peste 80 de metri, cea mai bună performanță a sa la Arad fiind de 81,31 m. A fost pentru prima dată în ultimul an și jumătate când sportivul de la CSM București a aruncat peste 80 de metri.
La greutate masculin seniori, Rareș Toader a confirmat la Arad forma excelentă în care se află în această perioadă. După ce la Cupa Europei de aruncări de la Split, din urmă cu zece zile, a aruncat 20,83 m, sâmbătă, sportivul de la CS Dinamo a câștigat proba cu o performanță de 20,79 m.
Într-o formă bună se află și Bianca Ghelber. Sportiva legitimată la SCM Bacău și Steaua București a aruncat 71,97 metri la concursul din Vestul țării și speră ca la următoarele competiții să obțină biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Deja calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alin Firfirică (Steaua București) s-a impus în proba de aruncare a discului cu o performanță de 61,31 m.

În competiția de la Arad s-au mai remarcat cu rezultate bune Andrei Micu (SCM Bacău) – 68,70 m la ciocan, Dragoș Nicorici (CA Roman) – 59,94 m la ciocan, Adela Stanciu (CSM Onești) – 67,23 m la ciocan și Vanesa Oriaku (CSS Gloria/CSU Arad) – 50,60 m la suliță.

Rezultatele complete ale concursului de la Arad pot fi văzute AICI.