Stiri Recente

Rezultate excelente ale atleților români la IFAM Gent Indoor

World Athletics Indoor Tour a programat sâmbătă, 13 februarie 2021, în Belgia, puternicul concurs IFAM Gent Indoor. Printre sportivii prezenți în frumosul oraș belgian s-au numărat și trei români: Andrea Miklos (CSM București), Anamaria Nesteriuc (Steaua București) și Robert Parge (CSM București). Iar evoluțiile lor au fost dintre cele mai bune.

Andrea Miklos, locul 1 și S.B. la 400 m

În vârstă de 21 de ani, Andrea Miklos a făcut un concurs foarte bun la Gent. Legitimată la CSM București, Andrea s-a clasat pe locul 1 în proba de 400 m, cu timpul de 52.52 secunde, un nou S.B. pentru ea. “A fost un concurs de la care am avut asteptări mari. Îmi doream adversare puternice și un timp mai bun decât cel de la Viena, de la finalul lunii ianuarie. Și așteptările mi-au fost confirmate. Sunt mulțumită de cum am alergat, dar la concursurile următoarea vreau un timp și mai bun. Pista de la Gent a fost bună, dar a fost destul de frig. Au fost 13-14 grade în sală, iar mulți atleți au fost puși în dificultate. Abia aștept competițiile următoare”, a spus sportiva pregătită de către Kanizsay Magdolna în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Robert Parge a obținut biletul pentru Europenele de la Torun la 400 m

Legitimat și el la CSM București, unde este pregătit de aceeași Kanizsay Magdolna, Robert Parge a făcut o cursă bună la Gent și a reușit să obțină biletul de participare la Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun (5-7 martie 2021) în proba de 400 m. În vârstă de 24 de ani, Robert s-a clasat pe locul trei sâmbătă, în Belgia, cu timpul de 47,26 secunde, ceea ce reprezintă un nou S.B. A fost un concurs puternic, cu atleți valoroși. Mă bucur că m-am ridicat la nivelul așteptărilor și că am obținut biletul pentru Torun. Am avut însă un mic incident la start, când am călcat strâmb pe turnantă, ceea ce m-a împiedicat să intru în ritmul cursei. Per total sunt mulțumit, iar pe viitor este loc de mai bine, a declarat Robert Parge pentru www.fra.ro.

Anamaria Nesteriuc, un nou P.B. la 60 m garduri

Anamaria Nesteriuc își ridică nivelul prestațiilor la fiecare cursă de 60 m garduri din 2021. După 8,15 la Ostrava, 8,14 la București, sâmbătă, 13 februarie, la Gent, sportiva de la clubul Steaua București a făcut un nou P.B. În calificările probei de 60 m garduri de la IFAM Gent Indoor, sportiva în vârstă de 27 de ani a terminat cursa cu timpul de 8,13. Iar în finală s-a clasat pe locul 4, cu 8,20 secunde. “Sunt foarte fericită cu rezultatul din serii. 8,13 reprezintă un nou record personal pentru mine, ceea ce îmi dovedește că sunt în creștere de formă sportivă. Obiectivul acestui sezon de sală este la Torun, la Campionatele Europene. Acolo îmi doresc să obțin din nou cel mai bun rezultat al meu”, a spus atleta pregătită de către Doinița Nesteriuc pentru www.fra.ro.