Stiri Recente

Rezultat excelent pentru România: Alin Firfirică, locul 4 în finala de la disc la Mondialele de la Doha!

Sportivul român Alin Firfirică a obținut luni seara, 30 septembrie 2019, cel mai bun rezultat al carierei. Elevul antrenoarei Daniela Costian s-a clasat pe locul 4 în finala de la aruncarea discului la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber pentru seniori de la Doha.

În vârstă de doar 23 de ani, Alin a făcut un concurs foarte bun pe Khalifa Internațional Stadium de la Doha și doar 37 de centimetri l-au privat de o medalie atât de mult dorită de întreaga delegație a României prezentă în Qatar.
În finala de la disc, Alin a aruncat 66,46 metri, din a treia încercare, depășit fiind în clasamentul final de Daniel Stahl (Suedia) – 67,59 m, Fedrick Dacres (Jamaica) – 66,94 m și Lukas Weisshaidinger (Austria) – 66,82 m.
După prima parte a concursului, Alin s-a clasat pe locul 4, poziție pe care a rămas până la final. Sportivul de la clubul Steaua București a aruncat astfel: 63,94 m; x; 66,46 m; 65,19 m; 64,95 m; 64,16 m.

Programul complet al zilei a patra de concurs de la Doha poate fi văzut AICI.

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.