Stiri Recente

Reprogramare competiţii balcanice

Federaţia Română de Atletism a primit din partea Asociaţiei Balcanice de Atletism o comunicare referitoare la reprogramarea competiţiilor balcanice de atletism.

Redăm mai jos cuvântul adresat comunităţii atletice balcanice de către Dobromir Karamarinov, preşedintele ABAF şi preşedinte interimar European Athletics.

„Dragi prieteni

În primul rând, sper că dumneavoastră și familiile dvs. sunteţi sănătoși și vă păstraţi o atitudine pozitivă în aceste momente dificile.

Aș dori să vă ofer câteva precizări/ actualizări din calendarul balcanic. În situația actuală de izolare globală în care tot felul de activităţi au fost anulate sau amânate, este în afara oricărei discuţii de a ţine orice competiţie balcanică în următoarele două luni. De aceea, vă rog să luaţi în considerare că nicio competiţie balcanică nu va fi ţinută în lunile mai şi iunie 2020.

După cum ştiţi, aproape toate evenimentele majore de atletism din 2020 au fost amânate pentru anul următor, ceea ce va duce la un sezon extrem de sărac în competiţii. De aceea, suntem dispuşi să organizăm toate competiţiile calendarului balcanic din 2020, pentru a le oferi atleţilor noştri oportunităţi de care sunt sigur că au nevoie.

Până în acest moment Campionatele Europene de Atletism de la Paris îşi păstrează data de desfăşurare. Vom şti cu siguranţă dacă vor avea loc sau nu în urma următoarei şedinţe a Comitetului European Athletics de la începutul lunii mai 2020. Pe scurt, întreg sezonul depinde de acest lucru, deci vă rog frumos să aveţi răbdare şi să aşteptăm cu toţii această decizie.

Vom lua apoi legătura cu organizatorii evenimentelor balcanice şi vom căuta cele mai bune soluţii în circumstanţele date.

Încă o dată, vom face orice este posibil pentru a ţine toate competiţiile balcanice în 2020, chiar dacă nu la datele iniţiale.

Vă mulţumesc pentru înţelegere şi să sperăm că lumea va reveni în curând la normal!

Rămâneţi în siguranţă!”

Precizăm că, în luna mai şi iunie, erau programate să se desfăşoare următoarele competiţii:

  • 16 mai – Campionatul Balcanic de Alergare Montană: Poiana Braşov (ROU)
  • 20-21 iunie – Campionatele Balcanice U20: Istanbul (TUR)
  • 23 iunie – Balkan Challenge 6 Hours running: Timişoara (ROU)
  • 24-25 iunie – Campionatele Balcanice de Seniori: Cluj-Napoca (ROU)
  • 27 iunie – Campionatul Balcanic de 10km: Brčko (BIH)
  • 28-29 iunie – Campionatul Balcanic de Stafete: Erzurum (TUR)

Descarcă comunicatul în format PDF, de aici.