Stiri Recente

Reguli de participare pentru sezonul competițional de sală – 2022. 

Federația Română de Atletism precizează regulile de participare pentru sezonul competițional de sală – 2022.

Având în vedere Hotărârea nr. 34/2022, emisă de Guvernul României, referitoare la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum şi cu privire la stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, timp de 30 de zile de la data publicării actului normativ menționat mai sus sunt valabile următoarele prevederi:

„în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Repartizarea spectatorilor se face pe întreaga suprafaţă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;” (punctul 5, Art. 1 din Anexa 3 – Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc).

Astfel, pentru competițiile de sală ce se vor desfășura în perioada imediat următoare în municipiul București, se va lua în considerare o rată de infectare mai mare de 1/1000 de locuitori. Rata de incidență cumulată în București, calculată la 14 zile în data de 18.01.2022 are valoarea de 6.15,(https://dspb.ro/rata-de-incidenta/ ).

Pentru alte detalii vă rugăm să urmăriți anunțurile postate pe site-ul FRA (www.fra.ro) sau pe pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/fratletism.

Secretarul General al Federației Române de Atletism,

Adrian MLĂDINOIU

Descarcă documentul în format PDF, de aici.