Stiri Recente

Răzvan Grecu: „Este una dintre cele mai fericite zile din viața mea!”

Peste câteva minute se va lăsa cortina peste cea de-a 12-a ediție a Campionatelor Europene de U23 – Gavle 2019. Ultima probă cu prezență românească a fost finala masculină de triplusalt.
Una superbă ca dispută și mai ales, extrem de valoroasă, unde am fost reprezentați de trei atleți: Răzvan Grecu (CS Farul Constanța), Florin Vișan (CS Farul Constanța) și Alexandru Tache (CSU Pitești – CA Roman), calificați ieri la capătul unui concurs foarte bun făcut de cei trei tricolori.
Elevul lui Daniel Cojocaru, Răzvan Grecu, s-a clasat al 5-lea, cu 16,45 m, reușiți din cea de-a patra încercare, performanță care reprezintă un record personal pentru constănțean. Și nu mică ne-a fost mirarea să aflăm de la antrenorul lui că timp de o lună și jumătate a stat pe tușă, din cauza unor serioase probleme medicale și cu doar trei săptămâni înaintea Naționalelor de U23 a putut să-și reintre puțin în ritm. Așadar, un rezultat cât o victorie pentru el! Mai ales că s-a lăsat și cu PB! Întrebându-l după întrecere cum se simte, a izbucnit, plin de emoție: „este cea mai fericită zi din viața mea! Sincer, nu m-am așteptat să sar atât!”
Florin Vișan (antrenor Carmen Botea) s-a clasat al 8-lea, cu 16,15 m (a treia săritură), în vreme ce Alexandru Tache a fost al 10-lea (15,86 m – a doua încercare).
Podiumul a aparținut turcului Er Necati 17,37 m – cea mai bună performanță mondială a sezonului la această categorie de vârstă, urmat de azerul Nazim Babayev (17,03 m) și de Andrea Dallavalle (Italia – 16,95 m, tot PB).