Stiri Recente

Răzvan Cărare: “Vreau să urc pe podium!”

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din perioada 6-18 octombrie 2018, are în componență cinci atleți: Daniela Vasile (2.000 m obstacole), Adina Elena Cîrgiogel (400 m plat), Răzvan Cărare (suliță), Cristian Voicu (800 m), Bianca Toader (100 m garduri). Antrenori: Ana Mirela Țermure și Horațiu Calfă.
Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.

Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.

În perioada 2-6 octombrie, Federația Română de Atletism vă va prezenta în fiecare zi, într-o ordine strict aleatorie, portretul câte unui sportiv care ne va reprezenta la Buenos Aires.

RĂZVAN CĂRARE va concura pentru România în proba de aruncarea suliței. Răzvan s-a apucat de atletism în urma unei selecții, dar mare parte din copilărie și-a petrecut-o în Italia, alături de familia sa. Acomodarea greoaie și dorul de casă l-au făcut să revină acasă. De la începutul acestui an s-a legitimat la CSA Steaua, iar sub îndrumarea antrenoarei Ana Mirela Țermure a început să urce în carieră. “Mi-a plăcut din prima atletismul, iar antrenamentele la suliță nu sunt dintre cele mai ușoare. Fac zece antrenamente pe săptămână, dar nu mă plâng. Îmi place foarte mult”, ne-a povestit Răzvan, care nu se declară mulțumit cu simpla prezență la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.

 “Cea mai mare bucurie a mea de până acum este calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Am visat de multe ori la această competiție, dar îmi doresc mai mult decât o simplă participare. Vreau să demonstez că pot mai mult decât la Gyor. Vreau să urc pe podium în Argentina”

Întrebat ce pasiuni are, Răzvan a fost direct: “Îmi place să alerg în timpul liber, dar și să mai merg la bazin din când în când. Iubesc să fiu activ, să fac mișcare tot timpul!”
Răzvan Cărare s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires ce s-a clasat pe locul 6 în finala probei de aruncare a suliței din cadrul Campionatului European de cadeți (U18) de la Gyor din vara acestui an.

DATA NAȘTERII: 03.05.2001
PROBĂ: aruncarea suliței
CLUB: CSA Steaua
ANTRENOR: Ana Mirela Țărmure
PB: 72:38 m
SB: 72:38