Stiri Recente

Rareș Toader se apropie cu încredere de Tokyo! “Simt că în curând va veni un rezultat foarte mare!”

Sala de atletism “Ioan Soter” din București găzduiește vineri și sâmbătă, 17 și 18 ianuarie 2020, două competiții extrem de interesante: prima etapă a Campionatului Național pentru seniori și tineret și Cupa RMA.

Fără discuție, performerul primei zile a fost aruncătorul de greutare Rareș Toader. Legitimat la CSM Ploiești și pregătit de Sorin Tirichiță, Rareș Andrei Toader a aruncat 20,60 m, egalându-și astfel cel mai bun rezultat personal, care a fost reușit în 2019 la Campionatele Internaționale ale României de la Cluj. Astfel, cu această aruncare, Rareș este la 20 de cm de baremul pentru Campionatele Mondiale de sală pentru seniori, din China, și la 50 de cm de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, marele său vis.
“Am avut o formă excelentă azi. Atmosfera m-a ajutat foarte mult. Este a doua competiție în 2020 pentru mine, după întrecerea de la Viena, unde am aruncat 19,84. Azi mi-am egalat recordul personal realizat în 2019 în aer liber. Simt că pot mult mai mult și simt că în curând va veni și un rezultat foarte mare. Ținta mea este Tokyo, dar trebuie să o iau pas cu pas. Din punct de vedere al sănătații stau foarte bine acum. Am avut o pauză din care am învățat foarte multe. Mă bucur că am trecut peste acea perioadă, că am avut oameni lângă mine care m-au susținut și sunt optimist acum. Mulțumesc familiei și oamenilor din Federația Română de Atletism care mă susțin foarte mult!”, a declarat Rareș în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Pentru Rareș Toader, următorul concurs va fi în Bacău, la Campionatele Naționale Universitare, în perioada 25-26 ianuarie 2020.
În această seară, pe locurile 2 și 3 ale probei de greutate masculin s-au clasat Constantin Zanfir (CS Locomotiva), cu 15,68 m și Cristian-Alexandru Stuparu (ACS Orășenesc), cu 15,61 m.

Iușco și Țone s-au impus în probele de 60 m!

Probele de viteză au reprezentat și ele un punct de interes pentru cei aflați vineri seara în Sala de atletism “Ioan Soter” din București. La feminin s-a impus Florentina Iușco. Sportiva de la LPS Cetate Deva, calificată deja la JO Tokyo 2020 în proba de lungime, și-a adjudecat proba de azi de 60 m plat cu timpul de 7,67. Pe locurile următoare au venit Anamaria Nesteriuc (Steaua București) – 7,83 și Andreea Caracuda (CSM Onești) – 7,89.

La masculin a câștigat Marius Gabriel Țone. Legitimat la CSM Onești, Marius Gabriel a alergat 6,83 în finală. El a fost urmat în clasament de colegul său de club, Marian Valentin Tănase (CSM Onești) – 6,86 și Petre Nicolae Rezmiveș (CSM Ploiești/CS Petrolul) – 6,89.

Concursul continuă sâmbătă, 18 ianuarie 2020, cu alte noi probe, de la ora 9:30.
GALERIE FOTO de la prima zi de concurs puteți vedea AICI.