Stiri Recente

Rareș Toader revine în arenă cu un rezultat de top

Nu mai puțin de 663 de atleți au concurat în cadrul celor patru întreceri desfășurate vineri și sâmbătă (24-25 mai 2019) pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Pitești. Mai exact, este vorba despre Cupa României, etapa 1 a „Naționalelor” de probe combinate (seniori, tineret, juniori 1), Campionatele Naționale Universitare și cele Școlare.

Cu toate că a fost primul concurs de anvergură al sezonului, atleții noștri care vizează participări în competițiile internaționale de obiectiv din acest an preolimpic, unul de foc adică, rezultatele de valoare nu au întârziat să apară. Și aceasta, chiar dacă această primăvară zurlie a pus piedici reale unei pregătiri eficiente.

Fără discuție, în acest context, performanțele obținute de Rareș Toader (greutate) și Florentina Iușco (lungime) se individualizează. După o absență de trei ani din activitatea competițională, Rareș Toader (Universitatea Pitești – antrenor Sorin Tirichiță) a reușit din prima încercare 20,03 m la aruncarea greutății, ceea ce îl pune pe lista celor care se luptă să-și realizeze baremul de participare la Campionatele Mondiale ale seniorilor de la Doha, programate la sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie, dar și pentru Jocurile Olimpice de la anul. Pe de altă parte, cu pașaportul de Doha în buzunar, Florentina Iușco (LPS Cetate Deva; Universitatea din Alba Iulia – antrenor Nicolae Alexe) a avut din nou o evoluție constantă de valoare la săritura în lungime, cea mai bună încercare măsurând 6,70 m.
Toate rezulatele le puteți vedea pe site-ul FRA la secțiunea „Rezulate live”.