Stiri Recente

Rareș Toader, record personal în ziua a doua a Campionatelor Naționale de sală pentru seniori și tineret

Campionatele Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret s-au încheiat sâmbătă seara, 29 februarie 2020, la Sala “Ioan Soter” din București, odată cu disputarea probelor de ștafetă.
Dar ziua a doua a concursului l-a avut în prim-plan pe Rareș Toader (greutate). Sportivul de la CSM Ploiești a devenit campion național cu o aruncare de 20,79 m, echivalentă cu un nou record personal!

Sâmbătă la prânz, spectatorii din Sala “Ioan Soter” au așteptat cu sufletul la gură duelul dintre Rareș Toader și Andrei Gag (aflat la prima întrecere din 2020), doi dintre cei mai valoroși atleți ai momentului, care țintesc obținerea unui bilet la JO de la Tokyo, în proba de greutate. Și, după o întrecere interesantă, extrem de fair-play, Rareș s-a impus cu 20,79. Pe locul doi a terminat Andrei Gag (CSM București), cu 19,44 m, în timp ce bronz a fost cucerit de către Marius Musteață (CSU Suceava) – 16,79 m. “Sunt fericit că am reușit un nou record personal la un concurs frumos precum Campionatele Naționalele ale României. Mi-am dorit mult acest titlu și mă bucur că am reușit să mă impun. Sunt convins că în sezonul de aer liber voi realiza baremul și-mi voi îndeplini visul de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Rareș Toader.
Tot la Tokyo își dorește să ajungă și Andrei Gag, vicecampionul național de azi: “Speram să arunc mai bine azi, să mă mișc mai bine, dar având în vedere că vin după o accidentare, a fost destul de bine. Nu a fost rezultatul dorit, dar vin după o perioadă de cinci săptămâni de pauză. Pentru mine urmează o perioadă de pregătire, iar apoi competițiile în aer liber. Dacă voi fi 100% sănătos, cu siguranță realiza baremul pentru Tokyo!”

Iușco, Nesteriuc, Bobocea, Bîrcă, Garcea și Bitan au devenit azi campioni

Cu mici excepții, spectatorii prezenți azi în Sala “Ioan Soter” au văzut la lucru tot ceea ce are mai bun atletismul românesc. Rând pe rând, Ana Maria Nesteriuc (60 m garduri), Roxana Bîrcă (3.000 m), Claudia Bobocea (800 m), Florentina Iușco (lungime), Gabriel Bitan (lungime) sau Adrian Garcea (3.000 m) s-au impus în probele în care au luat startul.
Totul s-a încheiat cu probele de ștafetă 4×400 m, acolo unde CSU Cluj Napoca a reușit performanța de a câștiga atât la feminin, cât și la masculin.

Rezultatele complete ale Campionatelor Naționale de sală pentru seniori și tineret de la București pot fi văzute AICI.