Stiri Recente

Primii atleți români au plecat spre Japonia!

Primul grup care va reprezenta atletismul românesc la Jocurile Olimpice a decolat astă seară (16 iulie), spre Japonia. Spre Matsudo, unde se va desfășura o primă perioadă de acomodare.

Mai exact, este vorba despre cinci atleți, din cei zece tricolori care și-au câștigat dreptul să participe la competiția care se va desfășura sub semnul celor cinci cercuri îngemănate. Iată componența delegației nostre: Alina Rotaru (săritura în lungime, calificată la barem), împreună cu antrenorul ei, Mihai Corucle, Rareș Toader (aruncarea greutății, cu standard de participare îndeplinit), împreună cu antrenorul său, Sorin Tirichiță, Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Alexandru Novac (suliță), ambii calificați la poziția mondială ocupată,  cu antrenoarea lor, Mihaela Melinte, Marius Cocioran (50 km marș, a acces la JO prin rank-ing) și antrenorul Octavian Măzăran, însoțiți de kinoterapeutul Sebastian Bularda.

Campioana olimpică Anișoara Cușmir Stanciu, președintele Federației Române de Atletism ne-a oferit, în exclusivitate pentru site-ul FRA, următoarea declarație: „Ca număr, atletismul este a treia delegație, după canotaj și fotbal. Cel din urmă fiind, pâna la urmă, joc sportiv, cu mai mulți componenți. Așadar, avem zece atleți la Tokyo, șapte care și-au îndeplinit standardul de participare, bareme extrem de exclusiviste și trei care s-au calificat la poziția mondială ocupată. Cu siguranță, ne dorim o medalie, oricare ar fi strălucirea ei și două trei prezențe în finale. Sportivii noștri sunt bine pregătiți și cu siguranță performanțele deosebite nu vor întârzia să apară! În acest sens, nu aș vrea să nominalizez pe nimeni, pentru că este foarte important să nu punem presiune pe nici unul dintre ei. Și aceasta, având în vedere că Jocurile Olimpice sunt, de regulă, o competiție cu o încărcătură emoțională fantastică, darmite în aceste condiții speciale, legate de pandemia cu Coronavirus, care a amânat confruntarea cu un an și necesită, în continuare, măsuri sanitare speciale.”

Succes sportivilor noștri! Hai România!