Stiri Recente

Prima inspecție IAU pentru CM de 50km de alergare de la Brașov, din 2019

International Association of Ultrarunners (IAU) a trimis sâmbătă, 17 noiembrie 2018, la Brașov, prima echipă tehnică pentru o inspecție a traseului Campionatului Mondial de 50km de alergare, pe care România îl va găzdui anul viitor.

Echipa tehnică de la International Association of Ultrarunners este formată din Paco Rico – Coordonator de proiect și Paco Montanes – Delegat Tehnic. Cei doi oficiali lucrează împreună cu Federația Română de Atletism, reprezentată de către președintele Florin Florea, și Comitetul Local de Organizare din orașul de sub Tâmpa.

Campionatul Mondial de 50km Alergare este un concurs anual de ultra-alergare de 50 de kilometri, desfăşurat la nivel mondial, organizat de Asociația Internațională de Ultramaraton (IAU). Competiția a debutat sub numele de Trofeul Mondial IAU de 50 km în anul 2005. Competiţia era în acel moment punctul final al circuitului de 50 km Challenge IAU, alergătorii obținând calificări prin performanțele înregistrate într-una din cele nouă curse de calificare precedente. Câștigătorii erau decişi de cel mai bun timp agregat al cursei Trofeului Mondial, plus cel mai bun timp din turul de calificare. Cursa s-a îndepărtat de acest format, iar Trofeul Mondial a fost decis ulterior în cadrul unei singure curse, acest format continuând până în anul 2014.

Prima ediţie a Campionatului Mondial de Alergare de 50 de km, aşa cum îl ştim astăzi, a avut loc la Doha, Qatar, în decembrie 2015.

Ediţia 2019 a Campionatului Mondial de 50km Alergare va fi organizată de Federaţia Română de Atletism, cu suportul tehnic şi logistic al subcomisiei de ultraatletism şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov în colaborare cu Primăria Braşov şi se desfăşoară sub patronajul IAU – Asociaţia Internaţională de Ultramaraton, partener al IAAF – Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism.
Sunt aşteptate delegaţii din Japonia, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii, Argentina, pe lângă ţări europene, care vor contribui la un campionat mondial de anvergură.
Campionatului Mondial de 50km de alergare va avea loc la Brașov, pe 1 septembrie 2019.
FOTO: S24H