Stiri Recente

Prima competiție din cadrul programului „Spiridușii Atletismului” s-a desfășurat ieri la Buzău

Lansat anul trecut de către Federația Română de Atletism, prin Departamentul pentru copii (director coordonator campioana olimpică, prof. Paula Ivan) în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, proiectul „Spiridușii Atletismului” se adresează copiilor de vârstă preșcolară și școlară (9 ani și mai mici). Are ca scop dezvoltarea armonioasă, impulsionarea atletismului la acest nivel și normal, activitatea de selecție.

În acest an, au răspuns invitației 18 structuri sportive, Asociații Județene de Atletism și cluburi cu secții de atletism, iar prima competiție s-a desfășurat ieri, 29 ianuarie 2020, la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” din Buzău (organizator AJA Buzău – președinte Cristina Frumuz Ghiță), adunând la start peste 130 de participanți.
Bucuria de a se juca a copiilor, chiar dacă a fost vorba despre un cadru organizat, de altfel impecabil asigurat de către profesorii și antrenorii din județ, a umplut de chiote și pasiune sala liceului de mare tradiție.
Probele întrecerii (minim două pentru fiecare concurent) au constat în alergare 30 m, săritură în lungime de pe loc, aruncarea mingiei medicinale (1 kg) prin azvârlire cu ambele mâini, ștafetă/navetă mixtă (două fete și doi băieți) 4X30 m. Și nu mică a fost satisfacția viitorilor atleți că au fost premiați primii șase, pentru organizarea acestor competiții federația asigurând câte o sumă de 3.000 de lei.

Următoarea întrecere se va desfășura la Botoșani, vineri 31 ianuarie 2020, la Sala Olimpia.