Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM Doha 2019. Narcis Mihăilă: „Vreau un nou record național și baremul pentru JO Tokyo!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport,visul fiecărui copil este să își reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco-Marincu (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 17 septembrie 2019, vom vorbi despre Narcis Mihăilă (50 km marș). Se poate afirma, fără greșeală, că Narcis, născut pe 4 august 1987, reprezentant al școlii reșițene, cu cea mai mare tradiție în această dificilă probă, este un model a ceea ce însemnă ambiția și dăruirea în performanță. Mai exact, după ce a interrupt activitatea sportivă pentru a lucra din greu peste hotare mai bine de doi ani, revine la prima dragoste, la apelul antrenorului Octavian Măzăran. După numai trei luni de pregătire asiduă, reușește să obțină baremul de calificare pentru JO de la Rio, unde a terminat pe locul 31 cea mai dificilă probă atletică, cea de 50 km marș. De altfel și în acest an, pe data de 19 mai, Narcis a îndeplinit standardul de participare la Campionatele Mondiale ale seniorilor de la Doha. Tot la 50 km.

Împreună cu antrenorul Octavian Măzăran, Narcis încearcă modelarea competiției din Qatar, fapt pentru care de cîteva zile de află în cantonament în Portugalia, de unde va pleca spre Doha.
„În momentul de față mă aflu în Monte Gordo (Portugalia). Pot spune că aici este un climat asemănător cu cel de la Doha, doar cu o diferență de fus orar de două ore. Acest lucru sper să mă ajute foarte mult pentru a mă acomoda cât mai bine cu temperature și ora de start. Pregătirea din România și de aici a decurs până în momentul de față exact cum mi-am dorit, mă simt puternic, încrezător și cu poftă de antrenament. Pot spune că sunt într-o foarte bună urcare pentru ceea ce doresc să realizez la acest Campionat Mondial. Obiectivul meu este de a stabili un nou record national și de a mă apropia de baremul pentru Jocurile Olimpice sau chiar de a-l realiza”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru site-ul FRA, Narcis Mihăilă.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început o dată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

NARCIS MARIUS MIHĂILĂ
Data nașterii: 04.08.1987
Club: CSU-CSM Reșița
Antrenor: Octavian Măzăran
Probă: 50 km mars
P.B. – 3h58:17
S.B. – 3h58:17.