Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM de alergare montană din Argentina. Leonard Mitrică (2): „Este o onoare să reprezint România la un Mondial!”

Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte va avea loc în acest an în Argentina, în perioada 15-17 noiembrie, în localitatea Villa de Angostura.

România va fi prezentă la competiția din America de Sud cu o delegație care are în componență nouă sportivi, după cum urmează: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian. Mai precis, două echipe (masculin și feminin) de seniori, angrenate în întrecerea pe distanțe lungi (42 km).
Delegația României a plecat spre Argentina cu zece zile înainte de începerea competiției, iar până la primul start din Villa de Angostura site-ul oficial al Federației Române de Atletism vă va prezenta cei nouă temerari care ne vor reprezenta în țara tango-ului, pe crestele Anzilor Cordilieri.

Azi, 7 noiembrie, vom vorbi despre Leonard Mitrică. Legitimat la clubul Steaua București, Leonard face alergare montană de patru ani. Chiar dacă este pionier în acest sport, Leonard Mitrică e de părere că a acumulat destulă experiență pentru a obține un rezultat bun în Argentina.
“Villa de Angostura reprezintă primul Campionat Mondial de alergare montată pe distanță lungă pentru mine. Am făcut patru cantonamente în acest an la Piatra Arsă, am fost și în China, la Jocurile Mondiale Militare, și cred să sunt pregătit pentru o asemenea competiție. Fac alergare montană de patru ani și este o onoare să reprezint România la Mondiale”, a declarat Leonard pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebat care este obiectivul său în Argentina și care este cel mai mare vis ca și sportiv, atletul de la clubul Steaua București a spus: “Îmi doresc o clasare cât mai bună la Villa de Angostura. Un top 15 la individual și un top 6 la echipe cred că reprezintă obiective realizabile, mai ales că sunt la prima participare la un Mondial. Ca și sportiv, visul meu este să cuceresc într-o zi o medalie la Campionatul Mondial!”

NUME: Leonard Mitrică
VÂRSTĂ: 24 de ani
CLUB: Steaua București
ANTRENOR: Ionuț Gălițeanu.