Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM de alergare montană din Argentina. Ionuț Zincă (3): „Sper să mă apropii de top 10 la individual!”

Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte va avea loc în acest an în Argentina, în perioada 15-17 noiembrie, în localitatea Villa de Angostura.

România va fi prezentă la competiția din America de Sud cu o delegație care are în componență nouă sportivi, după cum urmează: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian. Mai precis, două echipe (masculin și feminin) de seniori, angrenate în întrecerea pe distanțe lungi (42 km).
Delegația României a plecat spre Argentina cu zece zile înainte de începerea competiției, iar până la primul start din Villa de Angostura site-ul oficial al Federației Române de Atletism vă va prezenta cei nouă temerari care ne vor reprezenta în țara tango-ului, pe crestele Anzilor Cordilieri.

Azi, 08 noiembrie, vom vorbi despre Ionuț Zincă. Specialializat și în probele de orientare, Ionuț Zică a reușit recent sa cucerească medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare, desfășurate la Wuhan (China). Sosit de două zile în Patagonia, Ionuț încearcă să se recupereze după drumul lung parcurs până pe meleagurile argentiniene, dar și să se adapteze la fusul orar, fiind o diferență de 5 ore. „Sunt la a 6-a participare la Campionatul Mondial de alergare montană, pe distanțe lungi. Sper să mă apropii de top 10 la individual, ținând cont de concurența foarte puternică. Cu echipa, sper ca împreună cu colegii mei să ne clasăm în primii șase”.

Mult succes, Hai România!

NUME: Ionuț Zincă
VÂRSTĂ: 36 de ani
CLUB: Steaua București
ANTRENOR: Ionuț Gălițeanu