Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM de alergare montană din Argentina. Cristina Simion (4): „Participarea la Mondiale este o mare bucurie, dar și o mare responsabilitate!”

Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte va avea loc în acest an în Argentina, în perioada 15-17 noiembrie, în localitatea Villa de Angostura.

România va fi prezentă la competiția din America de Sud cu o delegație care are în componență nouă sportivi, după cum urmează: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian. Mai precis, două echipe (masculin și feminin) de seniori, angrenate în întrecerea pe distanțe lungi (42 km).
Delegația României a plecat spre Argentina cu zece zile înainte de începerea competiției, iar până la primul start din Villa de Angostura site-ul oficial al Federației Române de Atletism vă va prezenta cei nouă temerari care ne vor reprezenta în țara tango-ului, pe crestele Anzilor Cordilieri.

Azi, 9 noiembrie, vom vorbi despre Cristina Simion. În vârstă de 28 de ani, Cristina este legitimată la clubul Steaua București și a început să practice atletismul la vârst de 15 ani. A alergat în mai multe probe, iar din 2018 a ales să revină la alergarea montană. “Am început să practic atletismul la vârsta de 15 ani, abordând probe de pistă, cros și alergare montană. Junioară fiind, am obținut medalia de bronz cu echipa României la Europene și medalia de argint cu echipa la Mondiale. Iar la individual am obținut locul 5. Până anul trecut m-am concentrat pe alergarea pe pistă, șosea și cros. În luna august 2018 am revenit și la alergarea montană, participând la Campionatul Național de distanță scurtă unde am obținut medalia de argint. Anul acesta am decis să acord mai multă atenție alergării montane, propunându-mi să obțin rezultate din ce în ce mai bune și, de ce nu, urcarea cât mai sus în topurile naționale și internaționale”, a declarat Cristina pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebată ce reprezint pentru ea participarea la Campionatul Mondial și care este marele său vis ca și sportivă, Cristina s-a destăinuit: “Participarea la Campionatul Mondial reprezintă o mare bucurie și totodata o mare responsabilitate. Îmi doresc să prind un vârf de formă și să obțin o clasare cât mai bună, atât la individual, cât și cu echipa. Faptul că sunt în Argenetina este o încununare a muncii și a eforturilor depuse în perioadele de pregătire. Sunt foarte fericită să reprezint România în competițiile internaționale și îmi propun întotdeauna să obțin cele mai bune rezultate! Marele meu vis este să reprezint România la Jocurile Olimpice și să obțin o medalie olimpică”.

NUME: Cristina Simion
VÂRSTĂ: 28 de ani
CLUB: Steaua București
ANTRENOR: Ionuț Gălițeanu,