Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM de alergare montană din Argentina. Andrei Preda (8): „Sunt mândru că reprezint România!”

Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte va avea loc în acest an în Argentina, în perioada 15-17 noiembrie, în localitatea Villa de Angostura.

România va fi prezentă la competiția din America de Sud cu o delegație care are în componență nouă sportivi, după cum urmează: Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian. Mai precis, două echipe (masculin și feminin) de seniori, angrenate în întrecerea pe distanțe lungi (42 km).
Delegația României a plecat spre Argentina cu zece zile înainte de începerea competiției, iar până la primul start din Villa de Angostura site-ul oficial al Federației Române de Atletism vă va prezenta cei nouă temerari care ne vor reprezenta în țara tango-ului, pe crestele Anzilor Cordilieri.

Azi, 13 noiembrie, vom vorbi despre Andrei Preda. Legitimat la clubul Steaua București, Andrei are 27 de ani și are în față a treia participare la o asemenea competiții. Elevul antrenorului Ionuț Gălițeanu a mai concurat la Campionatul Mondial de Alergare montană și în 2017, în Italia, dar și în 2018, în Italia.
Alergătorul român este încântat că va reprezenta din nou țara la o competiție majoră și își dorește clasări cât mai bune, atât la individual, cât și pe echipe.
Andrei face alergare montană de șapte ani și spune că e gata de o prestație excelentă în Argentina.

„Participarea la un Campionat Mondial este rezultatul muncii depuse de-a lungul întregului an. E un prim obiectiv îndeplinit. Sunt mândru că reprezint România la o asemenea competiție, dar nu mă opresc aici. Cel mai dificil într-o cursă e până se dă startul. După ce am pornit în cursă am scăpat și de emoții și mă concentrez doar să obțin un rezultat cât mai bun. Am mai fost la Mondialele din Italia 2017 și Polonia 2018, iar anul acesta sper să termin în primii 30 la individual, iar cu echipa României îmi doresc să ne clasăm în top 6”, a declarat Andrei în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

NUME: Andrei Preda
VÂRSTĂ: 27 de ani
CLUB: Steaua București
ANTRENOR: Ionuț Gălițeanu.