Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Răzvan Farkaș (4): “La 24H am trăit momente și emoții care nici cursele de maraton nu ți le oferă!”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkaș (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 21 octombrie 2019, vom vorbi despre Răzvan Farkaș. Legitimat la ACS Super Sports Club Timișoara, Răzvan este un împătimit al alergării. În vârstă de 35 de ani, Răzvan aleargă de zece ani și spune că nu ar schimba pentru nimic în lume acest lucru.
“Prima cursă am alergat-o în 2008. A fost un semimaraton. Și astăzi, după curse de 24H, aș spune că prima cursă a fost cea mai grea deoarece eram total nepregătit. Dar când am terminat acea cursă, medalia de finisher m-a motivat, mi-am propus ca în urmatorul an să termin un maraton. Am început să mă pregătesc. Am terminat și maratonul și apoi nu m-am mai oprit din alergat! Am descoperit că prin alergare îți găsești un echilibru, o libertate și o atitudine sănătoasă față de provocările și greutățile vieții. În 2016 aveam bifat țelul suprem al unui maratonist amator, adică să fac maratonul sub trei ore. Așa că mi-am dorit să experimentez ceva nou. Așa am ajuns la ultramaraton. În 2016 am participat la primă cursă de acest tip organizată în România. Nu aveam experiență pe acest teritoriu, dar visam la ceva măreț. Spre uimirea mea debutul în 24hH mă găsise pe locul 2 în cursă. Am avut impresia că a fost cursa vieții mele…am trăit momente și emoții care nici cursele de maraton nu ți le oferă”, a declarat Răzvan pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebat ce reprezintă pentru el participarea la Mondiale și care este obiectivul său la competiția din Franța, Răzvan a răspuns: “Participarea mea la Campionatul Mondial reprezintă ceva cu totul special! Mă bucur foarte mult pentru mine, dar parcă mă simt și mai bine când știu cine sunt. Știu că sunt un simplu alergător care își va reprezenta țara la un Campionat Mondial. Îmi doresc ca la Albi să fac un P.B. Aș fi dezamăgit să nu reușesc acest lucru. Sunt pregătit și încrezător că pot să alerg mai mult decât am făcut-o până acum. Am deja cinci curse de 24H, am trecut prin multe situații și cred că pot face un rezultat bun. Eu deja mi-am creat <<povestea mentală>> prin care să îmi păcălesc mintea atunci când corpul va fi ca o smochină uscată.”

Răzvan Farkaș
Club:
ACS Super Sports Club Timișoara
Data nașterii: 02.01.1984
Domiciliu: Timișoara
Distanță: 223,116 km.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.