Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Radu Roman (5): “La Mondiale e o ocazie de a arăta că românii sunt oameni și sportivi minunați”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkaș (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 22 octombrie 2019, vom vorbi despre Radu Roman. Legitimat la ACS Ultrarun Constanța, Radu locuiește în Sighetul Marmației și este de profesie polițist de frontieră. În vârstă de 34 de ani, Radu Roman aleargă curse lungi de trei ani și spune că se simte minunat atunci când concurează.
“Alerg pe distanțe lungi din 2016, de la Maratonul de la Cluj Napoca. Este un mod de a te relaxa, de a putea duce o cursă la bun sfârșit. Apoi am alergat chiar 26H la concursul Transilvania 100km. În ceea ce privește alergarea de 24H, m-am înscris la Campionatele Naționale în 2018 și am descoperit că îmi place mai mult să alerg pe asfalt decât pe munte. Am făcut 190 de km anul trecut, dar am avut niște greșeli pe parcurs. Din ele am învățat, iar în luna mai a anului acesta am reușit să alerg 231 de kilometri. La final am simțit o mare satisfacție că am rezistat atât de mult. Sunt ghidat de entuziasm în fiecare cursă”, a declarat Radu pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebat ce reprezintă pentru el participarea la Mondiale și care este obiectivul său la competiția din Franța, Radu a răspuns: “În Franța vreau să alerg toate cele 24H și va fi un atu pentru mine faptul că am făcut o cursă foarte bună la Timișoara. La Albi aș vrea să ajung la 240 km. Este o mândrie deosebită că sunt acolo. Sunt de meserie polițist de frontier și sunt tare mândru că voi fi în Franța. E o ocazie de a arăta că românii sunt oameni și sportivi minunați.”

Radu Roman
Club:
ACS Ultrarun Constanța
Data nașterii: 24.05.1985
Domiciliu: Sighetul Marmației
Distanță: 231,143 km în 24H

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.