Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Mariana Nenu (6): “Vreau să ducem România în topul mondial!”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkaș (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 22 octombrie 2019, vom vorbi și despre Mariana Nenu. Legitimată la ACS Ultrarun Constanța, Mariana face sport de la trei ani. A făcut gimnastică, atletism, karate și oină, iar împlinirea și-a găsit-o în alergarea pe distanțe lungi. În vârstă de 45 de ani, Mariana este o fire extrem de optimist și așteaptă cu nerăbdare întrecerea de la Albi.
“Am făcut gimnastică de la 3 la 9 ani. Apoi am făcut atletism, oină, și iar atletism. Am făcut 4 ani de karate shotokan. M-am reapucat de alergare în 2015, când am alergat pentru o cauză nobilă, pentru fostul jucător de rugby George Baltă. De atunci m-au atras probele lungi. Am început cu 6 și 12 ore. În 2016, la Campionatul Național de 12H, am fost pe locul 1 în România. Apoi am trecut la 24H. Am vrut să îmi depășesc limitele. Am la active 7 curse de 24H în Italia, Austria și România. Îmi plac cursele de 24H. Trebuie să fii foarte bine antrenat totuși. Nu poți să te bagi în astfel de curse fără o pregătire exemplară”, a declarat Mariana pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebată ce reprezintă pentru ea participarea la Mondiale și care este obiectivul său la competiția din Franța, Mariana a răspuns: “Am făcut un cantonament montan foarte bun. A fost foarte interesant. Am alergat și pe ploaie și pe lapoviță. Sunt foarte bine pregătită. Îmi doresc să aducem puncte României. Vreau să clasăm România în topul mondial, chiar în primele șase locuri. Personal vreau să realizez la Albi un P.B., adică undeva între 240 și 250 km.”

Mariana Nenu
Club:
ACS Ultrarun Constanța
Data nașterii: 18.07.1974
Domiciliu: București
Distanță: 210 km în 24H

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.