Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Mara Guler-Cionca (7): “Doresc să îmi depășesc limitele la Albi”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkaș (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 23 octombrie 2019, vom vorbi despre Mara Guler-Cionca. Legitimată la CS Universitatea Arad, Mara este de profesie medic primar în medicina de familie. Campioană națională la 24H în primăvara acestui an, Mara a început alergarea în urmă cu trei ani, când a parcurs 5 kilometri.

“Sunt campioană națională în mai 2019 la 24H. Am început alergarea pe distanțe lungi în septembrie 2016, în cadrul competiției S24H. Atunci am făcut 180 de km. Îmi place foarte mult să alerg. Mă relaxează. Am o viață agitată, iar alergarea m-a disciplinat. Totul a început cu o alergare de 5 km, în 2016, și apoi am progresat la fiecare cursă. Am alergat și 48 de ore, tot la Timișoara. În noiembrie 2018, în Florida, am alergat 653 km în șase zile. E o plăcere fantastică să alerg”, a declarat Mara pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebată ce reprezintă pentru ea participarea la Mondiale și care este obiectivul său la competiția din Franța, Mara a răspuns: “Doresc să îmi depășesc limitele la Albi. Îmi doresc să fiu 100% mental și fizic. Abia aștept să alerg de colegii mei și să reușim un rezultat foarte bun pentru România. Sunt foarte bine pregătită.”

Mara Guler-Cionca
Club:
CS Universitatea Arad
Data nașterii: 04.01.1977
Domiciliu: Timișoara
Distanță: 215,437 km în 24H.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.