Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Florin Sebastian Ioniță (1): “Alergarea e o modalitate de a te face că simți că trăiești!”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkas (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.
Azi, 18 octombrie 2019, vom vorbi despre Florin Sebastian Ioniță. Legitimat la ACS Super Sports Club Timișoara, Florin este deținătorul recordului național atât la alergarea de 24 de ore (244,545 km), cât și la cea de 12 ore (128,610 km).

Florin s-a apucat de alergat în urmă cu șase ani, iar prima dată a participat la curse de alergare de 24 de ore în urmă cu doi ani. “Alergarea am început-o în 2013, pe 1 ianuarie. Am ieșit la alergare în prima zi de după Revelion și apoi am continuat din instinct. La curse de 24 de ore am participat pentru prima dată în 2017. În ceea ce mă privește, la Albi voi bifa prima participare la Mondialele de 24H. În 2018 am participat la Campionatul Mondial de alergare de 100 km unde m-am clasat pe locul 72”, a declarant Florin Sebastian Ioniță pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

În ceea ce privește obiectivul său pentru competiția de la Albi, sportivul de la ACS Super Sports Club Timișoara a spus: “Când m-am apucat de alergarea de 24 de ore mi-am dorit să parcurg distanța de 240 km. Odată depășită această barieră, îmi doresc ca la Albi să am o clasare cât mai bună, să depășesc distanța de 244,545 km. Pentru mine, alergarea este o modalitate de a te face că simți că trăiești. În astfel de curse suferi, iar faptul că suferi, te face să simți că trăiești…”

Florin Sebastian Ioniță
Club:
ACS Super Sports Club Timișoara
Data nașterii: 10.11.1974
Domiciliu: București
Distanță: 244,545 km în 24 H.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.