Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Floricica Neacșu (9): “De când alerg, viața mea a devenit poezie”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkaș (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 24 octombrie 2019, vom vorbi despre Floricica Neacșu. Legitimată la ACS Super Sports Club Timișoara, Floricica este de profesie contabil și iubește să alerge și nu și-ar putea concepe viața fără sport.
“Alerg din 2012. Participam mai întâi la curse scurte. Au fost adevărate provocări. După cinci ani, în 2017 am participat la cursa S24H. Am ajuns la S24H după ce văzut părerile bune ale oamenilor care au participat la acest concurs în 2016. Alergarea este grea, recunosc asta. Dar este o adevărată provocare să termini fiecare cursă. Alergarea este magie! În fiecare dimineață, starea de lene se transmformă în fericire când deschid ochii și încep o nouă zi. Prețuiesc fiecare pas alergat. Simt magie în fiecare pas”, a declarat Floricica pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebată ce reprezintă pentru ea participarea la Mondiale și care este obiectivul său la competiția din Franța, Floricica a răspuns: “Nu visam vreodată să particip la un Campionat Mondial. Marile momente se nasc din mari șanse. Va fi o șansă de a face mai mult decât până acum. De când alerg, viața mea a devenit poezie.”

Floricica Neacșu
Club:
ACS Super Sports Club Timișoara
Data nașterii: 05.12.1967
Domiciliu: Galați
Distanță: 200,258 km în 24H.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.