Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Daniel Trușcă (2): “Alergarea este sănătate. Este superb să poți să alergi atât la 52 de ani!”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkas (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 19 octombrie 2019, vom vorbi despre Daniel Trușcă. Legitimat la CSA Drăgășani, Daniel s-a apucat de alergare la vârsta de 50 de ani! Mare pasionat de natură, Daniel Trușcă făcea foarte des plimbări și trasee pe munte, iar în 2017 a decis că e momentul să treacă la un alt nivel. Și, susținut puternic de familie, Daniel a ajuns rapid să facă performanță. În 2018 a devenit vicecampion național la alergare de 24H, iar în luna iulie a acestui an a stabilit record național la alegarea de 48H, când a parcurs 379,121 km la un concurs în Cehia, la Praga.

“Alergarea am început-o acum doi ani, la vârsta de 50 de ani! Anul trecut în luna mai, am văzut Europenele de 24H de la Timișoara, am văzut rezultatele de acolo și mi-am pus în gând să fiu mai bun decât cei de acolo. În toamna lui 2018, la Campionatele Naționale de 24H de la Timișoara, am terminat pe locul al doilea, iar anul acesta voi reprezenta România la Campionatul Mondial. Dar toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul familiei. Soția și fiica mea sunt alături de mine la concursuri și reprezintă un real suport”, a declarat Daniel pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebat ce reprezintă alergare pentru el și care este obiectivul său la competiția din Franța, Daniel a răspuns: “Alergarea este sănătate. Este superb să poți să alergi atât la 52 de ani. Este provocare. Este pasiune. Fac ceea ce îmi place și sunt extrem de fericit. Pasiunea crează motivația de a alerga atât. Am alergat 7.000 km la antrenamente în 2019. Iar fără pasiune cred că e aproape imposibil. În ceea ce privește competiția de la Albi, îmi doresc un P.B., poate chiar să depășesc bariera celor 240 km”.

Daniel Trușcă
Club:
CSA Drăgășani
Data nașterii: 23.07.1967
Domiciliu: Drăgășani
Distanță: 231,720 km în 24 H.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.