Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Daniel Antonaru (3): “Alergarea este felul meu de a mă relaxa!”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkas (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 20 octombrie 2019, vom vorbi despre Daniel Antonaru. În vârstă de 40 de ani, Daniel este legitimate la clubul ACS Ultrarun Constanța și spune că aleargă de mic. Până anul trecut și-a trecut în palmares participări la nenumărate maratoane și semi-maratoane, dar ceva l-a determinat să treacă la alt nivel și să încerce cursele de 24 de ore.
“Alerg de mic copil, dar pe partea de ulta o fac din septembrie 2018. Până în toamna anului trecut alergam doar semi-maraton și maraton, însă am zis să trec la 24H, pentru că acolo nu puteam să mă bat cu kenyenii. Sunt aproape imposibil de învins. Alergarea este felul meu de a mă relaxa. Îmi face mare plăcere. Îmi găsesc mereu câte o provocare, asta mă ține motivat în fiecare cursă”, a declarat Daniel pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebat ce reprezintă alergarea pentru el și care este obiectivul său la competiția din Franța, Daniel a răspuns: “Obiectivul este un P.B. și poate o clasare cât mai bună cu echipa României. Este prima dată când particip la un Mondial și vreau să fiu în cea mai bună formă. În ultimele 3 săptămâni am alergat peste 800 de km.”

Daniel Antonaru
Club:
ACS Ultrarun Constanța
Data nașterii: 30.08.1978
Domiciliu: Constanța
Distanță: 233,000 km în 24 H.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.