Stiri Recente

Prezentarea sportivilor de la CM 24H de la Albi. Alina Preda (8): “Alergarea este o evadare din rutina zilnică”

Localitatea franceză Albi va găzdui în perioada 26-27 octombrie 2019 o nouă ediție a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore. Situat la 85 de kilometri NE de Toulouse, localitatea Albi a găzduit în 2016 întrecerile Campionatului European de alergare de 24 de ore, iar la finalul acestei luni va primi sportivi din întreaga lume.

România va fi reprezentată la această competiție de 9 sportivi, cinci la masculin și 4 la feminin, după cum urmează: Florin Sebastian Ioniță (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Trușcă (CSA Drăgășani), Răzvan Farkaș (ACS Super Sports Club Timișoara), Daniel Antonaru (ACS Ultrarun Constanța), Radu Roman (ACS Ultrarun Constanța), Mara Guler-Cionca (CS Universitatea Arad), Mariana Nenu (ACS Ultrarun Constanța), Floricica Neacșu (ACS Super Sports Club Timișoara) și Alina Preda (ACS Super Sports Club Timișoara).

Până la startul competiției de la Albi, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore.

Azi, 23 octombrie 2019, vom vorbi și despre Alina Preda. Legitimată la ACS Super Sports Club Timișoara, Alina este de meserie frezor, este o soție și o mămică model. Cu toate acestea, sportiva în vârstă de 32 de ani își face timp pentru alergare în fiecare zi.
“Alerg de când mă știu. Mereu mi-a plăcut să alerg, să fac sport, mișcare. Pe distanțe lungi am început să alerg în urmă cu patru ani ani. Atunci a lansat Diana Amza cursa S24H. Prima data mi-am zis că este o nebunie, dar acum mi se pare ceva fantastic. Pentru mine, alergarea este o evadare din rutina zilnică. Alerg așa de mult pentru că pot. E o putere de la Dumnezeu. Nu oricine are capacitatea fizică și mai ales mentală de a duce astfel de curse”, a declarat Alina pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Întrebată ce reprezintă pentru ea participarea la Mondiale și care este obiectivul său la competiția din Franța, Alina a răspuns: “Este un lucru minunat că voi participa anul acesta la Mondiale. Am niște college fantastice în echipă și vreau să învăț în continuare de la fiecare câteva ceva. Vreau ca la finalul cursei de la Albi să pot spune în gura mare, dacă e cazul, că am dat tot ceea ce am putut. Evident, îmi doresc și un P.B., dar și un rezultat cât mai bun cu echipa”.

Alina Preda
Club:
ACS Super Sports Club Timișoara
Data nașterii: 01.07.1987
Domiciliu: Timișoara
Distanță: 180 km în 24H.

Detalii despre competiția de la Albi puteți găsi AICI.