Stiri Recente

Prezentarea atleților de la CE Glasgow (2): Daniel Petre Rezmiveș

Cel care a deschis lista cu sportivii români calificați la Campionatul European de atletism în sală de la Glasgow a fost Daniel Petre Rezmiveș.

Atletul, care se va afla în Scoția la a doua experiență de acest gen, după ediția Belgrad 2017, a obținut calificarea la prima competiție de atletism în sală din 2019 din București: Cupa RMA.

Legitimat la CSM Ploiești, unde este pregătit de antrenorul Augustin Iancu, Daniel Petre Rezmiveș (22 de ani) a câștigat cursa de 60 m din cadrul Cupei RMA și, cu timpul de 6,76 secunde, a devenit primul atlet român ce își îndeplinește baremul de calificare la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow.

După acea întrecere, Daniel și-a îmbunătățit timpul cu ocazia Campionatului Național de sală de la București, de la începutul lunii februarie. La Sala de atletism “Ion Soter” sportivul de la CSM Ploiești a alergat 6.69 în finală și a devenit campion national.

Deși e conștient că va avea parte de o concurență puternică, Daniel își propune lucruri importante la Glasgow. “În primul rând vreau să-mi îmbunătățesc cea mai bună performanță de pînă acum, și anume 6,69 secunde pe 60 m. Merg la Glasgow cu cea mai mare încredere pe o semifinală, iar mai apoi depinde de ce se întâmplă. Sper la tot ce e mai bun la acest European!”, a spus sportivul de la CSM Ploiești, care are un țel măreț în carieră: “Cel mai mare vis al meu este să fiu ținut minte ca și unul dintre cei mai buni atleți care a alergat vreodată în aceste probe scurte.”

DANIEL PETRE REZMIVEȘ
Data nașterii: 11.09.1997
Probă: 60 m plat
Club: CSM Ploiești
Antrenor: Augustin Iancu
S.B. – 6.69 s
P.B. – 6.69 s.