Stiri Recente

Prezentarea atleților de la CE Glasgow (12): Alexandru Terpezan

ALEXANDRU TERPEZAN
Club: CSM Onești
Antrenor: Cornel Grigore
Data nașterii: 21.12.1994
Probă: 60 m
P.B. – 6,77
S.B. – 6,77

Proba de 60 de metri plat masculin din cadrul Campionatelor Europene de la Glasgow se va bucura de o atenție specială din partea fanilor atletismului de la noi din țară. În această probă, România va fi reprezentată de nu mai puțin de trei atleți: Daniel Petre Rezmiveș (CSM Ploiești), Ionuț Andrei Neagoe (CSM Slatina/CSU Pitești) și Alexandru Terpezan (CSM Onești).

Dacă Daniel Petre Rezmiveș și Ionuț Andrei Neagoe au fost prezentați zilele trecute, azi a venit timpul pentru Alexandru Terpezan. Legitimat la CSM Onești, unde este pregătit de către Cornel Grigore, Alexandru și-a obținut biletul pentru Europenele de la Glasgow la începutul acestei luni.
Pe 6 februarie 2019, la Campionatele Național de sală pentru tineret și seniori, găzduite de Sala de atletism “Ion Soter” din București, sprinterul a terminat al doilea în finala de 60 metri plat. A cucerit medalia de argint, sosind după Daniel Petre Rezmiveș, iar timpul său, de 6,77, a reprezentat îndeplinirea baremului de calificare pentru Glasgow.

Campion național și balcanic în probe de ștafetă (4×100) și de 200 metri, Alexandru privește cu încredere spre întrecerea de la sfârșitul acestei săptămâni și speră să facă o figură cât mai frumoasă pe pista din incinta Emirates Arena din Glasgow.