Stiri Recente

Prezentarea atleților de la CE Glasgow (11): Florentina Marincu-Iușco

FLORENTINA MARINCU-IUȘCO
Club: CN Sp Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Data nașterii: 08.04.1996
Probă: lungime
P.B. – 6,71 m
S.B. – 6,43 m

Proba de săritura în lungime feminin din cadrul Campionatelor Europene de atletism în sală de la Glasgow va avea pe lista de start două sportive din România: Florentina Marincu-Iușco și Alina Rotaru. Dacă pe Alina Rotaru am prezentat-o zilele trecute, acum o vom pune puțin în lumină pe Florentina Marincu-Iușco.

Legitimată la CN Sp Cetate Deva și pregătită de căte Nicolae Alexe, Florentina a participat în 2019 la un singur concurs de sală. La Cupa RMA, sportiva de la Cetate Deva a sărit 6,43 metri, dar la Glasgow va încerca să obțină o performanță mai bună. Iar cartea ei de vizită, cu performanțele obținute în anii precedenți, ne îndreptățesc să credem că Florentina poate face o figură excelentă la concursul de la finalul acestei săptămâni.

Campioană europeană U20 indoor în 2015 la Eskilstuna (Suedia), medaliată cu bronz în același an la Europene de seniori de la Praga (Cehia) și campioană mondială U18 la Donetsk (2013). Acestea sunt doar trei dintre medaliile foarte importante cucerite până acum de Floretina în întrecerile indoor, la săritura în lungime, și reprezintă tot atâtea motive să credem că iubitorii atletismului românesc vor avea parte de bucurii din partea sportivei de la Cetate Deva la competiția de la Glasgow (1-3 martie 2019).