Stiri Recente

Prezentarea atleților de la CE Glasgow (10): Daniela Stanciu

DANIELA STANCIU
Club: CSA Steaua
Antrenor: Oana Pantelimon
Data nașterii: 15.10.1987
Probă: înălțime
P.B. – 1,94 m
S.B. – 1,94 m

Săritura în înălțime feminin, una dintre cele mai spectaculoase probe ale Campionatelor Europene de atletism în sală de la Glasgow, va avea pe lista de start și o sportivă din România. Este vorba de Daniela Stanciu, de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Pregătită de către Oana Pantelimon, Daniela va fi prezentă la Glasgow în perioada 1-3 martie 2019.

Daniela Stanciu a debutat cu dreptul în 2019. La Naționalele de sală de la București, sportiva de la CSA Steaua a sărit 1,94, un rezultat pe care l-a reușit indoor pentru prima dată în urmă cu patru ani, în 2015! Anul acesta, săritura de 1.94 a avut o triplă însemnătate. Pe lângă faptul că i-a adus în palmares cel de-al cincilea titlu național indoor, Daniela a obținut și biletele la două competiții majore în acest an: Campionatele Europene de sală de la Glasgow (1-3 martie) și Campionatele Mondiale în aer liber de la Doha (27 septembrie – 6 octombrie).

La Glasgow, sunt bagheta antrenoarei Oana Pantelimon – medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, tot în proba de înălțime – Daniela va încerca să treacă de bariera de 1,94 m și să aibe o prestație cât mai bună pentru România. “Sunt bucuroasă că voi participa la Campionatele Europene de sală de la Glasgow”, a declarant Daniela Stanciu pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.