Stiri Recente

Prezentarea atleților de la CE Glasgow (1): Andreea Marina Baboi

Visul oricărui sportiv, indiferent de sportul practicat, este de reprezenta țara la marile competiții internaționale, de a se afla în lumina celor mai puternice reflectoare și de a urca pe podiumul de premiere.

La nici 20 de ani, Andreea Marina Baboi și-a împlinit un prim deziderat: participarea la Campionatul European de atletism în sală pentru seniori de la Glasgow. Legitimată la SCM Gloria Buzău, acolo unde se pregătește sub îndrumarea antrenoarei Doina Voinea, Andreea și-a îndeplinit baremul de calificare la Campionatele Naționale Universitare, întreceri găzduite de municipiul Bacău la mijlocul lunii ianuarie.

Cu 7.39, sportiva de la SCM Gloria Buzău și-a obținut biletul pentru Glasgow, iar competițiile ce au urmat în această iarnă au reprezentat teste importante în vederea unui rezultat cât mai bun la Europene.

“Pentru mine este extraordinar că m-am calificat la Europene. Sunt extrem de fericită. Sper la o clasare cât mai bună în proba de 60 de metri de la Glasgow și vreau să îmi îmbunătățesc recordul personal de 7:36 secunde”, a spus Andreea Marina Baboi, care face atletism de la vârsta de 10 ani și care are un vis măreț: “Îmi doresc să ajung la Olimpiadă! Cred că orice sportiv tinde să ajungă acolo.”

ANDREEA MARINA BABOI
Data nașterii: 04.06.1999
Probă: 60 m plat
Club: SCM Gloria Buzău
Antrenor: Doina Voinea
S.B. – 7.39 s
P.B. – 7.36 s.