Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Florentina Iusco (5): “Participarea la aceasta competiție îmi dovedește că mă aflu printre cei mai buni sportivi din lume!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să îți reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 20 septembrie 2019, vom vorbi despre Florentina Iusco Marincu (lungime). După un sezon de sală încununat cu un loc 8 în finala de lungime de la Campionatele Europene de seniori de la Glasgow, sportiva de la CN Sp Cetate Deva a luat cu asalt întrecerile în aer liber reușind câteva performanțe excelente. Totul a început la Râmnicu Vâlcea, unde Florentina a făcut baremul de Mondiale cu o săritură de 6,75 m, și a continuat la Internaționalele României. La Cluj, eleva antrenorului Nicolae Alexe a sărit 6,87 m, performanță care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
O lună mai târziu, atleta de la Deva a cucerit medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare, iar pe 1 august și-a trecut în palmares primul titlu de campioană națională la seniori, după un duel palpitant cu Alina Rotaru și încheiat cu o performanță de 6,92 m – a patra a sezonul ca și valoare!

“Am fost fericită pentru că am scăpat o mare presiune și pentru că am reușit să îmi asigur participarea la Campionatul Mondial. Participarea la aceasta competiție îmi dovedește că mă aflu printre cei mai buni sportivi din lume”, a declarat Florentina Iusco pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
În ceea ce privește obiectivul său pentru ultima mare competiție din acest an, Florentina a fost extrem de clară: “Am avut un an și cu bune și cu rele. Sunt fericită pentru PB-ul din acest an și sper ca 2019 să se încheie cu un rezultat cel puțin la fel de bun. Obiectivul meu este calificarea în finală”.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

FLORENTINA MARINCU-IUȘCO
Data nașterii: 08.04.1996
Club: CN Sp Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Probă: lungime
P.B. – 6,92 m
S.B. – 6,92 m