Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Daniela Stanciu (8): “Vreau să mă bucur de această competiție!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să își reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 23 septembrie 2019, vom vorbi despre Daniela Stanciu (săritura în înălțime). Campioană națională de șase ori în aer liber, ultimul titlu fiind cucerit în acest an, Daniela Stanciu este legitimată la CSA Steaua București, fiind antrenată de o medaliată olimpică cu bronz la acestă probă, Oana Pantelimon. Dana a fost, de fapt, prima atletă care a obținut biletul de Doha, încă din luna februarie, când, la Campionatele Naționale indoor a sărit 1,94 m, rezultatul reprezentând baremul pentru Mondiale. La Naționalele în aer liber, din 31 iulie, Dana a reușit să treacă peste ștacheta ridicată la 1,96 m, realizând, astfel, și standardul de participare la Jocurile Olimpice de la anul. “Vreau să mă bucur de această competiție, fiind prima mea participare la un Campionat Mondial”, a declarat Daniela pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

DANIELA STANCIU
Data nașterii: 15.10.1987
Club: CSA Steaua București
Antrenor: Oana Pantelimon
Probă: săritura în înălțime
P.B. – 1,96 m
S.B. – 1,96 m