Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Claudia Bobocea (7): “Mondialele reprezintă o mare provocare!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să îți reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 22 septembrie 2019, vom vorbi despre Claudia Bobocea (1.500 m). Legitimată la clubul Steaua București, unde este pregătită de către antrenorul Valentin Anghel, Claudia a avut un sezon de sală bun, încununat cu un loc 7 la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow, în proba de 1.500 m. Și, imediat după sezonul de sală, sportiva de la clubul Steaua a obținut biletul pentru Doha, când, pe 21 mai a alergat distanța de 1.500 cu timpul de 4:05.10 la Nanjing (China). Două luni mai târziu, pe 20 iulie 2019, alegând în cursa de 1.500 m din cadrul circuitului IAAF „Diamond League” de la Londra, Claudia Bobocea a reușit un timp de excepție, 4:02,27 (PB) și și-a îndeplinit astfel baremul de participare la Jocurile Olimpice de la anul.

Acum, la câteva zile de ultima mare competiție din 2019, Claudia privește cu speranță spre Mondialele de la Doha. “Calificarea la Campionatele Mondiale de la Doha am obținut-o  la începutul sezonului, în luna mai, la World Challenge-ul de la Nanjing. A fost un moment de bucurie deoarece a confirmat sezonul bun de sală. Bineînțeles că este o bucurie și o satisfacție deosebită să particip la a 17-a ediție a Campionatului Mondial în aer liber. Totodată, întrecerea de la Doha reprezintă o mare provocare pentru mine, deoarece voi concura cu cele mai bune atlete ale lumii la această probă. Și, nu în utimul rând, Mondialele vor fi o repetiție pentru Jocurile Olimpice din 2020”, a declarat Claudia Bobocea pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Când a fost întrebată despre obiectivul său pentru competiția de la Doha, Claudia s-a arătat încrezătoare în forțele proprii: “Sunt mulțumită de evoluția mea de până acum, care mi-a adus patru recorduri personale, și de faptul că nu am avut nici o problemă medicală. La Doha îmi propun îmbunătățirea performanței anterioare de la Campionatul Mondiale de la Londra din 2017  (n.r. – s-a oprit în serii) și testarea unei strategii pentru marile competiții din 2020: Campionatul European de la Paris și Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CLAUDIA MIHAELA BOBOCEA
Club: Steaua București
Antrenor: Valentin Anghel
Data nașterii: 11.06.1992
Probă: 1.500 m
P.B. – 4:02.27
S.B. – 4:02.27