Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Andrei Gag (6): “Vreau să-mi îndeplinesc baremul pentru Jocurile Olimpice!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să își reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.
Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 21 septembrie 2019, vom vorbi despre Andrei Marius Gag (aruncarea greutății). Vicecampion mondial indoor în 2016, Andrei Marius Gag este legitimat la CSM București. După câteva probleme de sănătate cu care s-a confruntat în acest sezon, Andrei a reușit să-și câștige biletul de participare la Mondiale la Campionatele Balcanice, desfășurate pe data de 02 septembrie, la Pravets (Bulgaria), cu un rezultat de 20,71 m. Performanță cu care s-a urcat, de altfel, pe prima treaptă a podiumului de premiere.

“În momentul de față pot spune că sunt apt pentru Campionatul Mondial de la Doha. Vreau să-mi îndeplinesc baremul pentru Jocurile Olimpice! Acesta este obiectivul meu la competiția lumii”, a declarat Andrei pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

ANDREI MARIUS GAG
Data nașterii: 27.04.1991
Club: CSM București
Antrenor: Ioan Zanfirache
Probă: aruncarea greutății
P.B. – 21,06 m
S.B. – 20,70 m.