Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Andreea Elena Panțuroiu (10): „Merg la Doha cu gândul la un nou record personal”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să își reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu
 (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 25 septembrie 2019, vom vorbi despre Andreea Elena Panțuroiu (triplusalt). Ocupanta locului patru la Campionatele Mondiale indoor de anul trecut, Andreea a fost nevoită să declare forfait competiției similare continentale în sezonul de sală. Aceasta pentru că imediat după ce a cucerit titlul national s-a accidentat, urmând o perioadă destul de lungă de recuperare. Și-a făcut reintrarea în arenă la sfârșitul lunii iulie, cu ocazia Naționalelor în aer liber de la Pitești, unde s-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

„Am așteptat tot anul această competiție și merg la Doha cu gândul la nou record personal și la calificarea la Jocurile Olimpice. Nu am avut un an prea bun, dar mi-am promis mie că o să mă revanșez”, a declarat Andreea pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

ANDREEA ELENA PANȚUROIU
Data nașterii: 24.02.1995
Club: CSM București
Antrenor: Mihaela Nicoară
Probă: triplusalt
P.B. – 14,47 m
S.B. – 14,04 m,