Stiri Recente

Prezentare sportivilor de la CM Doha 2019. Alina Rotaru (1): “Am ca obiectiv clasarea în primele opt sportive din lume!”

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet. Atunci când se apucă de atletism, sau de orice alt sport, visul fiecărui copil este să îți reprezinte țara la cel puțin o ediție de Campionat Mondial pentru seniori. Iar anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), din perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco-Marincu (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi care au obținut biletele pentru Mondiale.

Timp de zece zile, site-ul oficial al Federației Române de Atletism – www.fra.ro – vă va prezenta portretele celor care vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha.

Azi, 16 septembrie 2019, vom vorbi despre Alina Rotaru (lungime). Legitimată la CSM București, unde este pregătită de către antrenorul Mihai Corucle, Alina, în vârstă de 26 de ani, a avut până acum un an 2019 bun. După locul 5 la Campionatele Europene în sală de la Glasgow, din luna martie, atleta de la CSM București a făcut un sezon în aer liber cu rezultate care ne dau speranțe în vederea Mondialelor de la Doha. Evoluțiile Alinei din vara care tocmai s-a încheiat au culminat cu rezultatul minunat de la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania), când a sărit 6,91 m. Acest rezultat, nu doar că a reprezentat un excelent P.B., dar i-a adus sportivei românce și mult doritele bilete pentru Campionatul Mondial de la Doha (Qatar) și Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!

“Mă bucur mult că am șansa să reprezint România la acest Campionat Mondial! Este o experiență nouă pentru mine, deoarece sezonul acesta este atipic și foarte lung. Împreună cu antrenorul meu, Mihai Corucle, încercăm să obținem un al doilea vârf de formă la acest concurs și, totodată, un rezultat cât mai bun. Anul acesta a fost un an foarte bun pentru mine. După un sezon de sala în care am reușit sa obținem tot ce ne-am propus, a venit un sezon de aer liber, unde am avut în fiecare concurs sărituri foarte lungi, care ne dau speranțe pentru viitor. Momentul în care am obținut calificarea pentru Campionatul Mondial de anul acesta a fost un moment triplu de fericire pentru că am reușit cea mai bună performanță din carieră, am realizat standardul de calificare pentru Campionatul Mondial, dar și pentru Jocurile Olimpice din 2020”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Când a fost întrebată despre obiectivul său pentru competiția de la Doha, Alina s-a arătat foarte încrezătoare în forțele proprii: “Pentru mine este a treia participare la un Campionat Mondial de seniori. În 2015, la Beijing m-am clasat pe poziția a 15-a, cu o săritură de 6,58m. În 2017, la Londra am reușit să intru în finală și am terminat pe poziția a 12-a. Acum, la aceasta ediție am ca obiectiv clasarea în primele opt sportive din lume. Proba de lungime va fi una dintre cele mai puternice de la Doha, dacă este să ne uităm pe performanțele sportivelor din acest sezon. Dar, cum spun mereu, totul e posibil. Trebuie să fiu optimistă și să cred că pot face un rezultat bun!”

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber ajunge la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început o dată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

ALINA ROTARU
Data nașterii: 05.06.1993
Club: CSM București
Antrenor: Mihai Corucle
Probă: lungime
P.B. – 6,91 m
S.B. – 6,91 m.